Cerc de jurnalism la Asociația Gong

dragos tomaAsociaţia Cultural Artistică „Gong” va relua, din această lună, Cercul de Jurnalism și Comunicare Media pentru copii şi adolescenţi. Activitatea va fi coordonată şi în acest an şcolar de o echipă de jurnalişti.

atelier gongIdeea de a realiza un cerc de jurnalism i-a aparţinut tânărului Dragoş Toma (foto), redactor şi realizator la postul de televiziune local CNS TV: „Prima întrebare a fost unde?, pentru a le oferi copiilor condiţii optime, aproape de casă şi evident într-un cadru legal. Experienţa nu a reprezentat o problemă, pentru că lucrasem anterior vreme de câţiva ani cu adolescenți și copii din Roman. Cu proiectul scris pe hârtie am apelat evident, acolo unde tinerii performau în domenii asemănătoare: la Asociaţia „Gong”. Doamna Cătălina Bostan, preşedintele acesteia, mi-a oferit suportul şi astfel am format şi formăm o echipă”.

Muncă în echipă

Cercul de Jurnalism și Comunicare Media este alcătuit dintr-un plan cu 12 teme, conceput atât cu părţi de teorie cât şi cu exerciţii practice pe care pasionaţii de jurnalism le pot rezolva odată parcurse noţiunile elementare. Fiecare întâlnire are la sfârşitul ei un set de exerciţii practice, astfel încât cursanţii să îşi poată fixa mai bine noţiunile învăţate.

„Elevii vor lucra nu doar cu mine, ci cu o echipă. Vor fi prezenţi în faţa lor oameni din televiziune: redactori, prezentatori, camerameni, iar cel mai important este că ei vor putea afla din secretele meseriei lor. Exerciţiile prevăd într-adevăr realizarea practică a unei ştiri de televiziune, a unui interviu sau a unei emisiuni. Mă bucur în acest sens de sprijinul prietenilor mei care din dragoste pentru meseria lor, împărtăşesc tainele şi altora”, a completat Dragoş Toma.

Echipa de la „Gong” va merge la începutul anului școlar în unitățile de învățământ pentru a oferi detalii tuturor celor interesaţi. Copiii formaţi la acest cerc de jurnalism vor avea ocazia să cunoască ceea ce se află dincolo de camerele de luat de vederi, să obţină o adeverinţă ce poate fi anexată la CV şi, poate cel mai important, să iasă din anonimat.

Orice elev se poate înscrie la sediul asociaţiei din strada Siretului, nr. 2 sau la numărul de telefon 0745 258 917.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !