DGASPC Neamț, premiu național pentru profesionalismul echipei

dgaspProfesionalismul echipei de specialiști din cadrul DGASPC Neamț a fost recunoscut la nivel național prin acordarea premiului „Drepturile Copilului Korczak“ al Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii (FONPC) din România. Premiile au fost acordate la începutul lunii decembrie la sediul Ambasadei Republicii Polone la București.

Aceste premii se acordă de 6 ani, dar din 2012, Institutul Polonez din București, colaborator de tradiție al FONPC, a propus instituirea acestor premii în onoarea lui Janusz Korczak, un excelent pedagog polonez care și-a dedicat întreaga viață celor mici. Câștigătorii acestor distincții primesc diplome dar și statuete cu numele faimosului pedagog, acestea fiind create de artista română Anca Benera.

DGASPC Neamț este onorată că premiul obținut la categoria cel mai bun profesionist din cadrul autorităților publice din țară a revenit psihologului Eugen Simion, șeful Serviciului de Prevenire și Intervenție Rapidă în cazuri de Abuz. „Nu mă așteptam ca normalitatea să fie premiată sau bonificată în România. Tot ceea ce întreprind împreună cu colegii mei din cadrul Serviciului pentru copilul maltratat al DGASPC și cu sprijinul Consiliului Județean Neamț pentru copiii aflați în situații de risc face parte dintr-o stare de normalitate. Acest premiu mă bucură, mă onorează și mă obligă în aceeași măsură“, a declarat dr. psiholog Eugen Simion.

Premiile Korczak au fost acordate pentru patru categorii: pentru întreaga carieră dedicată protecției copilului, pentru cel mai bun profesionist din cadrul autorităților publice, pentru cel mai bun profesionist din cadrul ONG-urilor și pentru cel mai activ jurnalist în domeniul protecției copilului. FONPC monitorizează, protejează și promovează drepturile copiilor de pe întreg teritoriul României și colaborează totodată cu instituțiile de stat pentru elaborarea și aplicarea legilor în acest domeniu.

Foto: ziare.com

 

One thought on “DGASPC Neamț, premiu național pentru profesionalismul echipei

  1. Buna ziua.Sunt o persoana care ar dori sa va informez cu privire la o situatie.Sunt revoltata de un caz din apropierea locului unde locuiesc.In apropiere de mine este o famile in care mai mereu se aud certuri si se ajunge chiar la bataie.Familia respectiva are doi copii,o fata de 17 ani si un baiat de 13. mama lor din cate am inteles este plecata in strainatatwe,ia abandonat si nu tine cu ei,iar tatal este foarte violent,im prezent nu lucreaza si consuma alcool mai mult decat permite limita bunului simt. Fata este bolnava din cate am inteles, de Nf1… Va scriu pentru ca sunt ingrozita de aceasta situatie..Ca cetatean bun nu pot fi indiferenta la aceasta problema grava..Nu pot sa imi dezvalui indentitate pentru ca ma tem pentru viata mea,rog sa imi fie respectata decizia si sa se faca cercetari in privinta aceasta. Familia locuieste,judetul Neamti,orasul Roman,Cartierul Nicolaie Balcescu,strada Sarata,numarul 12 bis. Rog seriozitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !