Liberalii excluși au făcut contestație

Cei șase liberali excluși, la finele lunii mai, din PNL Roman au depus contestație, considerând că măsura aplicată de Biroul Județean al formațiunii nu este corectă. Aceștia au constestat decizia la forul superior județean – Consiliul Teritorial de Arbitraj al PNL Neamț, dar și la Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL. Mai mult, consilierii locali – Valentin Dănăilă, Daniela Suman și Emil Pericică – au anunțat Consiliul Local Roman despre contestațiile făcute, dat fiind faptul că excluderea din partid duce automat la pierderea calității de ales local. 

Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare al Curţii de Onoare şi de Arbitraj a PNL şi al Consiliilor Teritoriale de Arbitraj ale filialelor PNL, acestea pot fi sesizate de către orice organism de conducere şi de orice membru al partidului. Totuși, cel care face sesizarea

trebuie să depună și o cotizaţie suplimentară în valoare de 10 lei, iar organismul de conducere trebuie să depună o contribuţie de 100 lei.

Din cei șase liberali excluși, trei sunt consilieri locali care, prin pierderea sprijinului politic, își pierd automat și calitatea de ales local. Aceștia s-au adresat secretariatului municipiului, precizând faptul că au depus o contestație la forurile abilitate din partid, lucru care, în mod normal, ar trebui să amâne pierderea calității de consilier local.

Cu toate acestea, secretarul municipiului, Gheorghe Carnariu, a declarat că decizia asupra legalității încetării înainte de termen a mandatului de consilier pentru cei trei se va lua în cadrul comisiei de validare a Consiliului Local Roman, ce se va întruni în această vineri. Din comisia de validare fac parte: Micșunica Cosmescu (PSD), Eugen Păuleț (PSD), Vasile Murărița (PDL), Lucian Pascariu (PDL) și Daniela Suman, dar care nu poate participa la discuțiile comisiei fiind direct implicată.

Trei consilieri locali din partea PNL și-au pierdut sprijinul politic, după ce delegația permanentă a partidului a decis, sâmbătă, excluderea lor și a altor trei membri din formațiune. Conform legii, cei trei consilieri locali, fiind aleși pe listele PNL, nu își mai pot continua activitatea din Consiliul Local, urmând a fi înlocuiți cu următorii supleanți de pe listele de la alegerile din 2008.  

În locul celor trei consilieri excluși ar urma să intre, în cazul în care niciunul din cei nominalizați nu este incompatibil, următorii: doctorul Ionel Țubucanu (care a ocupat, prin interimat, și funcția de manager al Spitalului Roman), Mircea Beloiu (care a mai deținut funcția de consilier local din partea PNL și în 2008, după demisia doctorului Petru Boștină) și Benone Damian (directorul Școlii Speciale Roman).

Reamintim faptul că, odată cu excluderea consilierilor locali, din PNL Roman au fost excluși și alți câțiva membri, printre care Dan Pricope, Remus Dedu sau Mirel Iamandii, care, la rândul lor, au atacat decizia luată de delegația permanentă a partidului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !