Diplomă de excelență pentru școlile din județ

Până pe data de 1 septembrie, unitățile școlare cu rezultate meritorii își pot depune dosarul pentru obținerea Diplomei de Excelență Instituțională, distincție acordată, începând cu anul școlar 2010-2011, de Ministerul Educației. Acordarea diplomei se face în baza unor condiții, cea mai restrictivă fiind cea care ține de vechimea instituției.

Pentru a putea candida, unitățile de învățământ trebuie să îndeplinească mai multe condiții: să fi desfășurat o activitate de învățământ cu același nivel de pregătire sau același domeniu de calificare profesională o perioadă de cel puțin 100 de ani., să aibă rezultate de excepție în pregătirea elevilor, să dispună de cadre didactice calificate în proporție de 90% sau să se fi implicat în reducerea abandonului școlar.

Dosarul aprobat de consiliul de administrație (CA) al unității de învățământ se depune la Inspectorat până pe 1 septembrie. Acesta va fi dezbătut și aprobat în CA al Inspectoratului și trimis mai departe Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Amănunte despre condițiile de înscriere se pot obtine de pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Neamț. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !