Romascanii, feriti de inundatii


La un an de la ultima sperietura in fata pericolului inundatiilor, autoritatile locale dau asigurari ca orasul Roman este in siguranta. Anul trecut, pe vremea aceasta, romascanii erau in alerta maxima, dupa ce nivelul Siretului a depasit cotele de inundatie. Anul acesta, Romanul are dig.

De la Podul de la Gadinti si pana la Statia de Epurare a fost ridicat un dig de protectie, astfel incat cresterea nivelului apelor sa nu mai dea fiori locuitorilor din cartierul Nicolae Balcescu. „Digul este gata. Au fost inlocuite inclusiv vanele, iar noi speram sa nu mai fie de interventia echipelor pentru a ridica un nou dig, din saci cu nisip, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori”, a declarat Ovidiu Bojescu, city manager al municipiului Roman.

Lucrarile de suprainaltare a digului de la Roman au fost suportate din bugetul statului, costurile fiind de circa 36 de miliarde de lei vechi. Digul a fost construit pe porțiunea dintre Podul de la Gâdinți și Stația de Epurare, însemnând o distanță de circa 2 kilometri, lucrarea fiind executată de Societatea de Construcții Hidrotehnice Iași. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !