Anchetă pentru alegerile din Colegiul 6

Saptamana aceasta, parlamentarii au aprobat propunerea senatorilor USL referitoare la înfiinţarea unei comisii de anchetă care să vizeze modul în care s-au desfăşurat campania electorală şi alegerile parţiale din Colegiul 6, judeţul Neamţ.  

Propunerea înfiinţării comisiei a fost aprobată de senatori cu 56 de voturi pentru, o abţinere şi 47 de voturi împotrivă. Comisia va avea in componenta 15 senatori, respectand spectrul politic si aderenta politica din parlament a fiecarui partid.

Au existat, pe parcursul campaniei electorale și în după încheierea alegerilor, nenumărate discuții despre corectitudinea alegerilor din Colegiul 6. În opinia mea și a celor care au supravegheat și participat la procesul electoral, au existat foarte multe ilegalități, multe dintre ele aducând atingeri grave Legii Electoratului„, a declarat senator Ioan Chelaru, vicepreședinte al Senatului.

Componența comisiei va fi definitivată peste o săptămînă, dar printre senatorii desemnati sa analizeze modul in care s-au desfasurat alegerile se numara social democratii Ioan Chelaru, Olguța Vasilescu, Adrian Țuțuianu sau Dan Șova.

Comisia își va începe activitatea de analiză a desfășurării alegerilor. Analiza se va face prin anchete, interviuri, probe de la televiziune sau audierea de martori. Se va ajunge la o concluzie, care va fi transmisă Parlamentului și care trebuie aprobată în plen. Dacă se va ajunge la concluzia că s-au comis ilegalități, pot fi sesizate organele oficiale ale statului. Dacă se constată că au fost infracțiuni ce au viciat rezultatul alegerilor, se pot anula alegerile. Totuși, procesul verbal al Biroului Electoral Județean a fost semnat de toate partidele politice și el a dus la validarea actualului mandat al deputatului Rădulescu„, a mai precizat senatorul romașcan.

Alegerile parțiale din Neamț au fost organizate pentru Colegiul nr.6, dupa ce functia de deputat a ramas vacanta in decesului deputatului Victor Surdu. La alegeri s-au înscris, din partea USL, Liviu Harbuz, iar din partea PDL și a UNPR, Adrian Rădulescu, cel care a și cîștigat alegerile. Victoria lui Adrian Rădulescu a fost contestată aprig de USL, campania fiind caracterizată prin dosare și plîngeri penale din partea ambelor tabere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !