Taxe pentru enoriașii de la Roman: ulei, făină și milioane pentru biserici

arhiepiscopia romanului De câteva zile, pe rețelele de socializare au fost publicate câteva anunțuri semnate de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, unul mai uluitor decât altul. Prin aceste adrese, lipite la scările de bloc, enoriașilor din Parohii li se cer sume de bani enorme sau, pentru pomeni, să cumpere ccâte două kilograme de făină și câte doi litri de ulei sau vin. Pe lângă lumânările, care musai trebuie să fie de la Arhiepiscopie.

Vrei pomelnic, faci pachet

biserica 2Cel mai nou anunț vine din partea Parohiei Sf. Vasile cel Mare, adică biserica de la Spital, iar anunțul a fost postat la mai multe scări de bloc din Anton Pann. În respectiva adresă se anunță faptul că, din cauză sau datorită faptului că Sf. Liturghie se va ține zilnic până pe 5 decembrie, cei care vor să pună un pomelnic trebuie să aducă doi litri de vin, doi de ulei și două kilograme de făină. La acestea se adaugă 40 delumânări de la Biserică (nu mai puțin sau din altă parte!), câte un pachet de cărbuni și unul de tămâie (evident tot de la Biserică) și un bax de chibrituri, care probabil poate fi luat și de la agenții economici. Adresa este semnată de preotul Cătălin Miclăuș. Nu mai spunem că pentru pomelnice sunt formulare speciale, nu știm dacă și acestea costă.

Ai nu ai, dai….

 

biserica 1Un alt afiș, tot cu antentul Arhiepiscopiei, aparține Parohiei Ștefan cel Mare și Sfânt, de pe strada Smirodava. Aici, enoriașii sunt informați că, în Consiliul Eparhial pe 2015, s-a stabilit ca fiecare familie să cotizeze cu suma de o mie de lei (10 milioane de lei vechi) sau jumătate din sumă pentru persoanele singure pentru picturile necesare bisericii. Cei care nu prea au bani, să dea cam cât pot, se induce ideea în respectiva informare a Bisericii. La final, pentru cei care au răbdare să citească, există și o povață, de la Dumnezeu probabil: Nu ai ce ai/ Ai ce dai/ Și mai mult,/ Nu dai ce dai/Dai ceea ce ești.

Vom reveni cu explicații din partea reprezentanților Arhiepiscopiei Romanului, mai ales că, în ultima perioadă, numele IPS Ioachim a fost implicat în  mai multe scandaluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !