Poza zilei

Modernizări în Parcul de la Biserica Armenească

In cursul zilei de astăzi, 16 iunie, administrația publică locală a finalizat lucrările de modernizare din parcul din imediata apropiere a Bisericii Armenești. Investiția a constat în amenajarea spațiilor verzi, în asfaltarea aleilor, dar și repararea obiectelor de mobilier și a costat bugetul local circa 150-170 de milioane de lei vechi, reprezentând numai achiziția de materiale. Toate lucrările s-au făcut cu echipele Primăriei, deoarece zona este aflată în procedură de retrocedare, iar parcul nu a putut fi prins in proiectele pe fonduri externe, cum a fost cele de modernizare a celor 11 parcuri. 

Primarul Laurențiu Leoreanu a declarat că întreaga cheltuială s-a făcut pe banii bugetului local, deoarece spațiu din parc se află în litigiu în instanță, iar fondurile externe se acordă doar în cazul în care se poate dovedi proprietatea asupra sa. Lucrările de modernizare au vizat asfaltarea aleilor, plantarea de copaci, refacerea băncilor, reamenajarea meselor de șah și a celor pentru tenisul de masă. În plus, locul de joacă a fost reabilitat, iar utilajele destinate iubitorilor skateboard-ului au fost refăcute în totalitate. Edilul a declarat că la realizarea acestora s-a ținut cont de cerințele tinerilor pasionați de acest sport și a garantat că materialele utilizate sunt în conformitate cu cerințele.

Autorittățle locale au declarat că vor încerca să modernizeze toate parcurile din oraș, însă în unele zone, cum ar fi cel din spatele magazinului Profi, nu se poate interveni deoarece zona se află în proprietatea unei persoane fizice și nu a municipiului. Singura intervenție a municipalității poate fi făcută pentru ca proprietarul să păstreze locul curat, însă investițiile pot fi făcute doar în pe domeniul public. Totuși, primarul Romanului a precizat că, în această vară, se va trece la amenajarea de parcări în zonă și concesionarea lor către cetățenii din zonă. Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !