Poza zilei

Spectacole ale clasei de teatru a Școlii Populare de Artă

Clasa de teatru a Şcolii Populare de Arte din cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” vă invită luni, 20 iunie şi marţi, 21 iunie, de la ora 17.00, la Teatrul de Joacă din cadrul Bibliotecii judeţene „G.T. Kirileanu”, la trei reprezentaţii cu cei mai tineri actori. 

Nemțenii așteptați la Ipochimenii și Moștenirea din America 

Luni, adolescenţii îndrumaţi de actriţa Maria Hibovski vin pe scenă cu o adaptare a lui Bogdan Ulmu după „Prostia omenească”, intitulată „Ipochimenii”. Din distribuţie fac parte Anais Pribeagu, Dan Baltag, Ştefan Zavotnicu, Andra Creangă, Teodora Mireanu, Sabina Nica, Ştefana Ilaş, Georgiana Sava, Bianca Grama, Ilinca Ţăpuc, Bianca Iorga, Mihnea Obrocea.

Marţi seara, „grupa mică” a clasei de actorie prezintă „Moştenirea din America”, în care personajele principale sunt interpretate de Armand Popa, Matei Irimia, Octavian Grumăzescu şi „Extratereştrii din pernă”, o piesă a Dianei Manole, care îi are în distribuţie pe Diana Irimia, Raul Măzăreanu, Alexandra Ionescu, Andreea Bucur, Alexandru Şerban, Teodora Răucă, Ana-Maria Trenchea, Cristina Costea, Mircea Creţu, Lorena Milea, George Coşuba, Luca Pribeagu, Anastasia Pribeagu, Valentina Rîpanu. Cu această piesă, Maria Hibovski şi tinerii actori pe care îi îndrumă vor participa sâmbătă, de la ora 10.00, în sala Consiliului Judeţean Neamţ, la Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii „Tinereţe fără bătrâneţe” de la Piatra Neamţ. 

Maria Hibovski, la Festivalul Atelier de la Baia Mare 

Actriţa Maria Hibovski, coordonatoarea clasei de teatru a Şcolii Populare de Artă, a participat, în această săptămână, la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Atelier”, de la Baia-Mare, cel mai vechi festival internaţional de teatru din România, organizat de Teatrul Municipal Baia-Mare şi Fundaţia Liga pentru Teatru.

Maria Hibovski a făcut parte, alături de Emanuel Petran, de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, din distribuţia spectacolului „Delir în doi”, după Eugène Ionesco, în regia Mihaelei Panainte. Spectacolul este o montare a Teatrului „Sala Mică” din Cluj-Napoca. „Am participat chiar în prima zi a festivalului, a fost al doilea spectacol. Festivalul se află în desfăşurare, se va încheia pe 18 iunie. S-au spus lucruri bune despre interpretarea mea, dar şi despre spectacol, că e echilibrat, deschis… Eu am fost practic «cooptată» în acest spectacol din Teatrul Tandem, prin Teatrul „Sala Mică” din Cluj-Napoca. Regizoarea intenţionează să ducă spectacolul şi la Festivalul de Teatru de la Oradea, din septembrie şi la cel de la Arad, în octombrie. Există, de asemenea, planuri de participare şi la Festivalul de dramaturgie de la Timişoara, de la sfârşitul anului”, spune Maria Hibovski.

Până atunci, Maria Hibovski se pregăteşte de o nouă colaborare cu actorul Emanuel Petran într-o montare după un text mai nou, „Agenda”.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !