Victor Ponta vrea 6.501 posturi desființate

Președintele PSD Victor Ponta a fost prezent, sâmbătă, în județul Neamț, pentru a discuta cu membrii USL, pentru a le cere acestora să dea dovadă de unitate și nu în ultimul rând pentru a-l „lansa” pe Liviu Harbuz ca și candidat din partea Uniunii la funcția de deputat pe Colegiul 6, loc rămas vacant după decesul lui Victor Surdu. Ponta a declarat că vrea desființarea a 6.500 de posturi de conducere ocupate acum de PDL și vânate, în cazul câștigării alegerilor, de membrii USL, precum și desființarea in intregime a Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, minister condus de Elena Udrea. 

Invitații 

Victor Ponta a sosit în zona noastră sâmbătă, până la orele prânsului reușind să bifeze întreaga agendă. Primarii și membrii din birourile USL (PSD, PNL și PC) au fost reuniți la Hanu Răzeșilor, unde li s-a cerut să fie uniți, dat fiind faptul că, deși nu se vorbește și nimeni nu recunoaște oficial, toată lumea știe lucrurile între cele trei partide din uniune nu sunt chiar roze, ci roșii, galbene și albastre.

Punctual, la ora 13.00 fix, oficialii au început conferința de presă. Alături de Victor Ponta s-au mai aflat Dorinel Ursărescu (președintele PNL Neamț), Mihai Voicu (vicepreședinte PNL), Liviu Harbuz (candidatul USL pentru Colegiul 6), senatorul Ioan Chelaru (vicepreședinte al PSD) și Alin Antochi (președintele PSD Neamț). Timp de mai bine de o oră, Victor Ponta a răspuns întrebărilor jurnaliștilor, celorlalți nefiindu-le oferit prilejul de a transmite vreun mesaj, ei fiind „disponibili” mai des pentru presă. 

Harbuz și lupta pentru Colegiul 6 

Liviu Harbuz, însoțit de o parte din staff-ul de campanie, a precizat că vine în fața alegătorilor din Colegiul 6 cu un program pe care-l poate pune în aplicare, cu sprijinul colegilor, chiar dacă reprezintă Opoziția în Parlament. Din programul de dezvoltare a regiunii, Harbuz a declarat că se va axa, în principal, pe sprijinirea micilor fermieri, pe ajutorarea fermelor agricole de subzistență, prin accesarea de fonduri europene și modernizarea ecploatațiilor agricole.

Victor Ponta a declarat că bătălia pentru Colegiul 6 va fi una grea, dat fiind faptul că, cităm, este sigur că nu se vor lupta cu Adrian Rădulescu (candidatul UNPR și PDL) în programe, ci cu foarte mulți bani, cu prefectul, Poliția și alte instituții subordonate direct PDL: „Sigur că județul Neamț este sub dominație portocalie, este Republica Neamț, dar avem un candidat bun, care este din Neamț, și sperăm că, pe 22 august, va reîntregi grupul parlamentarilor USL”. Ponta a promis că, înainte cu o săptămână de alegeri, adică în perioada 14-21 august, se va întoarce în județ, alături de copreședintele USL – Crin Antonescu.

Mihai Voicu și Victor Ponta au subliniat faptul că Liviu Harbuz va fi, în aceeași măsură, candidatul PSD, cât și al PNL și PC în această bătălie, fapt pozitiv mai ales că, în Colegiul 6, PSD are doar cinci primării, PNL are 7 primării, iar PDL alte 7. 

Ponta vrea să o desființeze pe Udrea 

Victor Ponta a fost întrebat și de cum vede renunțarea la unele funcții administrative și numirea unui singur om în conducerea unei regiuni. Acesta a zis că este pentru luarea unei astfel de măsuri, însă a declarat că PDL nu va vota un astfel de proiect: „Desființarea structurilor de la județ și numirea unui șef de regiune nu este pe placul PDL, deoarece în funcțiile actuale sunt numiți oamenii partidului, cei care cotizează. Vom încerca să venim cu un astfel de proiect, dar nu cred că PDL îl va vota”.

Ponta a fost foarte clar și în ceea ce privește practica încetățenită în România conform căreia „pleacă ai voștri, vin ai noștri”. Liderul social-democraților a declarat că atunci când vor ajunge la guvernare, vor decide desființarea celor 6.500 de posturi politice „născute” de PDL. „Aceste posturi vor fi desființate din prima, altfel ne putem trezi că ele vor fi ocupate de membrii partidului nostru și atunci vom perpetua această stare. Cele 6.500 de posturi politice vor fi desființate, așa cum vom cere și desființarea Ministerului Dezvoltării și Turismului, minister care nu este necesar. Sintagma președintelui Băsescu – orice funcție este o ștampilă – este o prostie. Ministerul Dezvoltării Regionale trebuie desfiinţat, iar atribuţiile trebuie să treacă la regiunile de dezvoltare, pentru că pentru acest lucru au fost înființate”, a mai spus Ponta. 

Subiecte delicate: Ioan Munteanu și sondajele 

Victor Ponta a fost pus în situația de a comenta și actuala poziție a deputatului Ioan Munteanu (plecat din PSD la UNPR, apoi exclus din UNPR și devenit independent) față de electoratul USL și chiar față de alagerile din Colegiul 6. Ponta a declarat: „Ce pot să vă spun este că Ioan Munteanu este un deputat care a votat împotriva Puterii și cred că a făcut corect, pentru că și-a făcut datoria față de cei care l-au ales”. Ponta a refuzat că comenteze o actuală revenire a lui Munteanu în PSD, precum și o eventuală intervenție a acestuia, ori bună ori rea, în bătălia din Colegiul 6.

Întrebat de ce Neamțul nu se află pe un loc fruntaș în sondajele USL, oficialii de la București au declarat că tot ceea ce a apărut în presă nu este adevărul și că sondajele sunt încă în desfășurare. Cu toate acestea, conducerea USL a precizat că ultima speranță a PDL-ului pentru alegerile viitoare este „fraudarea votului din străinătate”.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !