O pagină de Facebook, noua spaimă a politicienilor romașcani

consultanta politicaÎn urmă cu o lună, pe platforma Facebook a fost creată o nouă pagină, mai exact comunitatea Consultanță Politică Roman. De pe 14 august și până acum, politicieni din mai toate partidele au primit o „analiză” din partea consultantului politic. Nu a scăpat nici primarul Laurențiu Leoreanu, nici unii membri PSD și mai ales partidul per ansamblu, iar ultima “victimă” a fost George Lazăr.

Hai cu… dezmorțeala

Consultantul sau consultanții politicienilor din Roman explică faptul că mulți dintre cei care se cred politicieni au mai mari sau mai mici sau mai puține/multe lipsuri, iar rolul paginii este de a-i “îndrepta” spre perfecțiune: “Deși este un oraș cu o populație nu tocmai numeroasă, Romanul adăpostește un peisaj politic destul de aglomerat și, de ce nu, chiar controversat pe alocuri.

Și dacă politica este un element nelipsit în viața romașcanilor, ceea ce lipsește este ordinea și disciplina. Figuri politice locale fără antrenament predică țintind câteva tipuri de public: timid, neinteresat, needucat. Acest tip de manifestare față de cetățeni trebuie eradicată din tipologia comportamentală a politicianului modern. Acesta este rolul consultantului, a-l face să înțealeagă că o schimbare care intervine mai degrabă repede decât prea târziu, poate avea numeroase consecințe pozitive. Această pagină își propune prin intermediul consultanților activi să dezmorțească publicul romașcan, să îl implice și să se pună la dispoziția personajelor politice care încă își doresc să facă lucrurile ALTFEL”.

În general, pe pagină sunt făcute analize, într-un limbaj specializat, dar nu neapărat tehnic, mai pe înțelesul tuturor, analizele având la bază informațiile din mass media locale, în special de la televiziunile locale.

Ultimul articol este postat astăzi și se vrea o analiză asupra limbajului verbal și non-verbal al fostului prefect de Neamț, romașcanul George Lazăr, care, per ansamblu, a fost mai mult criticat și deloc apreciat. Informații găsiți pe pagina de acebook Consultanță politică Roman, care numără deja peste 170 de „like-uri”

Cine este consultantul

Tot pe pagina de Facebook sunt câteva informații despre „consultant”: “Cine sunt eu, consultantul? Probabil asta vă întrebați de câte ori auziți titulatura. 
Ar trebui să mi se permită să te tutuiesc. Așadar, rectific: probabil asta te întrebi de câte ori auzi titulatura.

Dragă omule politic, eu sunt acela care îți spune adevărul verde în față fără teama că vei înțelege sau nu. Eu sunt acela care îți indică problema/situația și care îți propune variante de soluționare. Eu sunt acela care îți aranjează gulerul de la cămașa sau manșeta sacoului, sunt acela care te învață cât de importantă este postura și cum trebuie să lucrezi la dicție, sunt acela care pune accentul pe mimică și gestică și nu în cele din urmă, sunt acela care îți va spune mereu să o iei de la capăt și să repeți până totul va ieși așa cum trebuie.

Pentru că nu mi-e teamă de reacții. Și pentru că nu sunt angajat să aprob muțește. 
Sunt cel care îți amintește mereu că o campanie nu începe cu puțin timp înaintea unor reprize de alegeri ci, întotdeauna, în prima zi de după alegeri și sunt cel care nu te lasă să îți uiți prioritățile.

Dar aspectul cel mai important pe care trebuie să îl cunoști despre mine este că… nu sunt cel care va lua deciziile în locul tău.

Eu, consultantul, nu sunt o mână dreaptă și cu atât mai puțin una stângă, nu sunt un consilier, sunt instrumentul acela pe care îl folosești ca să afli unde te situezi, ca să îți spună unde te-ai putea poziționa și cum trebuie să acționezi ca să ajungi acolo.
Da, dragă omule politic, sunt un instrument despre a cărei utilitate nu ai prea multe informații. Sunt un instrument pe care nu știi să îl folosești. Dar sunt instrumentul care întotdeauna va face diferența.

Ah, și dacă totuși tutuirea mea provoacă disconfort… pardonnez-moi, mesdames et messieurs, dar pronumele personal de politețe trebuie câștigat! Îți spune instrumentul sigur, că el știe!”.

 

 

One thought on “O pagină de Facebook, noua spaimă a politicienilor romașcani

  1. O mica greseala datorata grabei probabil, „O pagină de Facebook, noua spaimă A politicienilor romașcani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !