Una spunem, alta facem?

minciunaMâine este ședința festivă, de final de an, a Consiliului Local Roman. Anul trecut, la eveniment au fost invitați și consilierii județeni. Anul acesta, doar s-a spus că vor fi invitați, că nu au fost. Nu numai că s-a spus, s-a și scris, s-a și votat în consecință.

Ca să fiu clară, ședința festivă se ține, de obicei, la Hotel Roman și se încheie cu o masă (nu neapărat bogată, nu curge caviarul și nici sticlele de șampanie nu se ling până la ultima picătură), la care iau parte cei aleși și presa. Fiecare la masa lui, niciodată aleșii cu presa, pentru că tocmai mi s-a zis astăzi de către cineva că oamenii importanți nu sună jurnaliștii pentru a-i chema undeva. Pentru asta există secretare sau purtători de cuvânt. Deci oamenii importanți au o mantie aparte, au fost la mai multe olimpiade decât jurnaliștii, au stat cu alți oameni importanți de vorbă, iar rolul jurnaliștilor este doar să latre ceea ce le spune stăpânul, omul acela important.

Revin la lucruri serioase, în ședința Consiliului Local Roman din data de 26 noiembrie 2015, la proiectul privind cheltuirea a 150.000 de lei pentru organizarea manifestărilor din luna decembrie era detaliat și modul de desfășurare a ședinței festive. Fix așa scria în proiect: “Cu prilejul întrunirii în ședință festivă la a consilierilor locali pentru sfârșitul de an 2015, în încheierea ședinței de Consiliul Local va avea loc o masă festivă la care sunt invitați să participe consilierii locali, consilierii județeni, directorii din aparatul de specialitate al primarului, aparatul de lucru al consiliului local și reprezentanți mass-media”. Proiectul de hotărâre inițiat de primarul municipiului, profesor Laurențiu Dan Leoreanu, și votat de toată lumea, de la toate partidele.

Am sunat doi consilieri județeni, romașcani – precizez,  și mi-au spus că nu au fost invitați. Mai precizez că nu erau consilieri ai partidului din care face partea acum primarul – adică nu erau din PNL. Poate ei sunt invitați, cine mai știe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !