Obeliscul de la Celibidache, simbol comunist

Monumentul din fața Casei Celibidache, fosta Școală de Muzică din Roman, va fi dărâmat. În locul acestuia va fi ridicată o fântână arteziană, așa cum prevede proiectul de modernizare a parcurilor, însă autoritățile spun că oricum, pentru mulți romașcani, monumentul era un simbol comunist.

Proiectul de modernizare a celor 11 părculețe, printre care și cel de la Casa Celibidache, nu ține cont decât de importanța spațiului verde, astfel încât, în cele mai multe zone, copacii nu au fost doborâți. În schimb, amenajările structurale vechi, de la alei sau băncuțe, sunt într-o altă gândire. „Pentru mine, monumentul de la Celibidache semăna cu o liră. Însă, au fost mai mulți romașcani care mi-au explicat faptul că forma nu aduce înspe liră, ci înspre furca de tors, care, în opinia lor, are legătură cu istoria comunismului. Oricum, monumentul va fi dărâmat, iar în locul acestuia va fi amenajată o fântână arteziană, la fel ca în cele mai multe dintre parcuri”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Și monumentul construit din fier din părculețul de la Casa de Cultură – cel care aducea aminte de Fabrica de Țevi de la Roman – a fost distrus, în zona respectivă urmând a fi plantați abuști ornamentali și flori.

Foto: Catalin Nafareanu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !