Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rnewsr71/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77
Primarul Vasile Baciu și Adrian Bălănescu așteaptă decizia instanței – News-Roman
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/rnewsr71/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284

Poza zilei

Primarul Vasile Baciu și Adrian Bălănescu așteaptă decizia instanței

Curtea de Apel Bacău a decis, săptămâna trecută, să amâne judecarea procesului în care este implicat primarul comunei Horia, Vasile Baciu. Edilul, împreună cu omul de afaceri Adrian Bălănescu (SC Romconstruct SRL), sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de corupție. Totul pornește de la un proiect câștigat pe fonduri europene și care nu a respectat întocmai pașii ceruți de legislație.

În luna mai a acestui an, Tribunalul Neamț a decis condamnarea lui Vasile Baciu și a lui Adrian Bălănescu la 3 ani de închisoare și 2 ani de interzicere a unor drepturi civile pentru fiecare. Magistrații au avut păreri divergente în acest proces, unul pledând pentru executarea pedepsei cu închisoarea, în timp ce celălalt judecător a decis condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendare. În aceste condiții, nemulțumiți de decizia instanței, cei doi învinuiți au făcut apel, procesul aflându-se pe rolul Curții de Apel Bacău. La termenul de săptămâna trecută, pe 12 august, cei doi au obținut o amânare a judecării recursului până pe 26 august.

Întregul proces pleacă de la un proiect SAPARD care viza realizarea sistemului de canalizare a comunei, însă, la verificări, a rezultat că o parte din lucrări nu au fost efectuate şi nici nu s-au făcut unele achiziţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !