Fundația Ave Maria – servicii sociale de calitate la Tazlău

Tazlau2Fundația umanitară Ave Maria din comuna Tazlău a reușit prin implicare și dăruire să pună în practică pentru membrii comunității servicii sociale accesibile. Prin accesarea fondurilor europene în cadrul proiectului Solidaritate prin Economie Socială, membrii fundației au reușit crearea unui atelier de croitorie în care lucrează persoane defavorizate și a unui centru medical ce oferă servicii de recuperare și fizioterapie pentru locuitorii din zonă. La inaugurarea celor două activități care a avut loc joi, 17 decembrie, a participat președintele Consiliului Județean Neamț, Constantin Iacoban și directorul DGASPC Neamț, Cristina Păvăluță. „Colaborarea noastră cu Fundația Ave Maria este una mai veche, motivată de necesitatea diversificării serviciilor de suport pentru copiii aflați în situații de risc. În comuna Tazlău sunt aproape 50 de copii care beneficiază de măsură de protecție specială din partea statului și orice serviciu acordat suplimentar acestei categorii reprezintă o completare fericită în interesul superior al copilului. Ceea ce ați realizat aici, în Tazlău, este cel mai bun exemplu de dezvoltare al unui parteneriat public-privat în domeniul economiei sociale. Ne-am dori să regăsim astfel de inițiative în tot mai multe comunități din Neamț iar realizările dumneavoastră să fie un exemplu de bune practici în crearea unor servicii performante pentru copii și adulți aflați în situații de risc“, a declarat Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamț.

Conducerea Fundației Ave Maria a susținut că inaugurarea celor două activități reprezintă doar începutul iar răspunsul favorabil al comunității îi  determină să-și continue misiunea socială.  „Scopurile acestor proiecte au fost în special lupta împotriva sărăciei și a excluziunii sociale a persoanelor vulnerabile precum și promovarea unui concept modern de îngrijire a sănătății. Crearea acestor noi locuri de muncă a permis unor mame din comună să rămână acasă, lângă copiii lor și să renunțe la munca peste hotare iar acest lucru reprezintă cea mai mare satisfacție. De asemenea, faptul că oamenii din Tazlău pot să se trateze acasă va ajuta cu siguranță comunitatea și acest lucru ne motivează să continuăm acțiunile noastre“, a spus psihologul Rozalia Oprea, președintele Fundației Ave Maria.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !