ani

Incompatibilii județului

aniSărbătorile de iarnă au venit cu vești proaste pentru doi aleși ai județului, găsiți incompatibili de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Conflicte de interese

Este vorba de Ciprian Silviu Chirilă, consilier local în Poiana Teiului, și Cristian Sfârghie, fost consilier local al comunei Grințieș.

În “cârca” lui Ciprian Chirilă, cei de la ANI spun că a încălcat regimul juridic al incompatibilităților întrucât DACOCIP SRL, societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatatea de asociat, a încheiat două contracte cu Primăria Poiana Teiului, în valoare totală de 50.427 lei încălcând, astfel, prevederile art. 90 alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

“În exercitarea mandatului de consilier local, CHIRILĂ CIPRIAN SILVIU – a luat parte la deliberări și a votat pentru aprobarea Hotărârii C.L. Poiana Teiului privind concesionarea prin licitație publică a unor suprafețe de teren din domeniul privat al comunei Poiana Teiului. Ulterior, SC. VITA GOLD SRL, societate în cadrul careia persoana evaluată deține calitățile de asociat unic și administrator, a participat în calitate de ofertant la licitația publică din data de 23 aprilie 2012. Ulterior, între primărie și SC VITA GOLD SRL au fost încheiate două contracte de concesiune. Subvențiile încasate de această societate comercială pentru terenurile concesionate se ridică la suma de 280.049,65 lei. Astfel, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecătoria Bicaz, județul Neamț, în vederea verificãrii indiciilor privind posibila sãvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României”, se mai arată în comunicatul ANI.

În cazul lui Cristian Sfârghie, inspectorii ANI spun că acesta a încălcat regimul juridic al incompatibilităților întrucât SIRAF STEEL SRL, societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatățile de asociat unic și administrator, a încheiat trei contracte cu Primăria comunei Grințieș, jud. Neamț, în valoare totală de 15.300 lei, încălcând, astfel, prevederile art. 90 alin. (1) din Legea nr. 161/2003

Conform comunicatului ANI, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Cristian Sârghie nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !