Poza zilei

Un proiect, două expuneri de motive: liber la tichete sociale

Bătălia electorală a început. Pentru prima dată în istoria Consiliului Local, un proiect de hotărâre are două expuneri de motive: una a primarului Laurențiu Leoreanu, iar alta a consilierilor locali USL (PNL și PSD). Toate privesc același proiect: acordarea de tichete sociale pentru pensionarii și persoanele cu handical grav, accentuat sau mediu din Roman, pentru achiziția de alimente și medicamente. 

Actele se depun până pe data de 20 a lunii 

De programul social, propus inițial de consilierii USL, și „îmbunătățit” de primarul Romanului, vor beneficia: toți cei care sunt pensionari sau au un hadicap și realizează venituri cumulate ce sunt egale sau mai mici de 699 lei/lună.

Acte necesare:   

1. Cerere tip şi declaraţie pe proprie răspundere pentru acordarea sprijinului

material constând în tichete sociale;

2. Copie cupon pensie sau indemnizaţie de handicap din luna anterioara depunerii

cererii;

3. Copie certificat de încadrare în grad de handicap;

4. Copie buletin identitate sau carte identitate;

5. Împuternicire în cazul persoanelor nedeplasabile.

Cererile tip se completează la Direcția de Asistență Socială, tot acolo urmând a fi depuse și actele doveditoare. În cazul persoanelor nedeplasabile, cererile de acordare a tichetelor sociale se vor  depune de către soţul, soţia sau reprezentantul legal (curator, tutore) în baza actelor de identitate, cu consemnarea calităţii persoanei împuternicite.

Dosarul se depune la sediul Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială Roman şi se înregistrează în registru special pînă pe data de 20 ale lunii, cu consemnarea  C.N.P.-ului, a numărului şi seriei buletinului sau cărţii de identitate. Ulterior se va proceda la întocmirea unei situaţii de distribuire a tichetelor sociale, urmată de întocmirea dispoziţiilor de acordare. 

Tichetele se iau de la Direcția de Asistență 

Modalităţi de distribuire:

1.  Distribuirea va  fi efectuată prin caseria Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială Roman.

2.  În cazul persoanelor nedeplasabile se va respecta aceeaşi procedură ca la depunerea cererii şi a documentaţiei necesare pentru acordarea tichetelor sociale.

3. În situaţia în care un potenţial beneficiar decedează înainte de data distribuiri tichetelor sociale, aceste tichete sociale nu mai pot fi ridicate de către moştenitori.

4. Neridicarea tichetelor sociale în termen de 30 de zile de la data începerii distribuirii, duce la anularea acestui drept.

Acest regulament este supus dezbaterii Consiliului Local, în ședința de miercuri, 21 martie. Fiecare expunere de motive este semnată, deci asumată, și cele două exemplare pot fi descărcate de mai jos. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !