Cumpărăm Platforma Chimiei și facem parc industrial

parc industrialPrimarul Laurențiu Leoreanu a dezvăluit, în conferința de presă de astăzi, că, la nivelul adminstrației locale, se poartă discuții cu un investitor și că, se prea poate ca municipalitatea să cumpere fosta platformă Chimie pentru a construi aici un parc industrial. Cât ar costa aflați din articol.

Edilul Romanului a recunoscut că există discuții cu un investitor, dar s-a limitat doar să spună că ar fi vorba de un „depozit strategic”: “Partea mai puțin bună a noastră este aceea că nu dispunem de suprafețe mari, iar investitorii caută suprafețe de peste 10 hectare. Noi ne-am tot extins, dar nu deținem suprafețe atât de mari, iar alternativa este – la fel ca în cazul TRW – să se identifice alți proprietari și cele două părți să se înțeleagă între ele”.

O variantă, pe termen mediu, ar fi achiziționarea Platformei Chimiei. Primarul spune că a luat în considerare posibilitatea, mai ales că la licitațiile organizate de lichidator nu au fost prea mulți interesați. „Noi am putea cumăra Platforma Chimiei, la fel cum intenționăm să achiziționăm și terenurile de la stația captare de la Pildești. Dacă nu se vinde Chimia, ne propunem să cumpărăm acel sit industrial, care înseamnă 10-12 hectare, cu toate utilitățile trase și să amenajăm aici un parc industrial.  Trebuie să gândim la proiecte mari, generatoare de venit. Avem știința și putința, am căpătat competențe pe lucruri care trebuie făcute pentru ca Romanul să capete independență inclusiv finaciară. Nu trebuie să depindem numai de bugetul de stat, trebuie să avem fonduri majore câștigate pe forțe proprii și coroborate cu fondurile europene să ne dezvoltăm. Eu voi începe aceste proiecte și, cel mai probabil, o să se finalizeze sub o altă conducere. Cred că am încercat să pun Romanul pe o traiectorie foarte importantă”, a spus edilul.

Legat de propunerea președintelui Consiliului Județean – Constantin Iacoban ca administrația județeană să cumpere terenurile de la stația de captare de la Pildești, edilul spune că oferta este tentantă, dar ar prefera ca acest obiectiv să intre în patrimoniul municipiului.

În Strategia municipiului pentru următorii ani, este cuprins un proiect ce presupune amenajarea unui parc industrial, pe o suprafață de minim 10 ha (zone propuse: Roman Est / Roman Vest / Chimiei), a unui incubator de afaceri, a unor clădiri administrative, a unor spații de producție și de prestări servicii, rețele de utilități, parcări, drumuri de acces, etc. Costurile sunt estimate la 45 milioane de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !