Pomenirea arhiepiscopului Eftimie Luca la Catedrala din Roman

slujba eftimie lucaÎn ziua de prăznuire a Sfântului Eftimie cel Mare, miercuri, 20 ianuarie, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, un impresionant sobor de preoți a oficiat o slujbă de pomenire pentru vrednicul de pomenire arhiepiscop Eftimie Luca.

După slujba de pomenire, soborul preoților din Protopopiatul Roman, elevii Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman și credincioșii prezenți au mers în procesiune până la mormântul ierarhului, aflat în curtea Centrului eparhial, unde au înălțat rugăciuni pentru odihna și iertarea păcatelor sufletului celui rămăs în conștiința acestei eparhii ca fiind ”Eftimie cel Bun”. “În cuvântul rostit cu acest prilej, părintele arhimandrit Serafim Huzdup, consilier eparhial, e evocat personalitatea ierarhului care a marcat timpul său prin activitatea derulată în anii de slujire. De asemenea, arhimandritul Serafim a amintit și faptul că astăzi este ziua hramului schitului ”Sf. Cuv. Eftimie cel Mare” din Poieni, schit a cărui piatră de temelie a fost pusă de arhiepiscopul Eftimie Luca în anul 2000, fiind singurul așezământ monahal din Moldova cu acest patron spiritual”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !