Poza zilei

Primarul Laurențiu Leoreanu pune pumnu-n gură consilierilor locali

pumnu-n guraPrimarul Laurențiu Leoreanu, din partea PNL, a pus pumnu-n gură, în ședința ordinară a Consiliului Local, alesului local PSD Ilie Boloca. Acesta din urmă a cerut permisiunea ca, la finalul dezbaterilor, să aducă în atenția conducerii Primăriei Roman câteva din problemele semnalate de cetățeni. Ilie Boloca s-a pregătit ca expunerea sa să nu fie îmbrățișată de primarul Laurențiu Leoreanu, dar nu cred că se aștepta ca edilul Romanului să-i închidă gura și să-i ceară să stea tăcut în bancă. Aflați în continuare despre ce a fost vorba.

Tiptil, tiptil 

După cum spuneam, consilierul Ilie Boloca, cu votul colegilor săi, a obținut permisiunea de a vorbi în fața forului legislativ. Precizăm că la punctul “diverse” nu se iau practic decizii, ci doar se discută anumite probleme ce țin de municipiu.

“Vreau să vă aduc la cunoștință câteva probleme. Poate unele nu sunt toate de competența Primăriei, dar oricum nu vi le spun ca pe un reproș, ci poate aveți mai multă putere să le rezolvați”, și-a început discursul Ilie Boloca, un discurs rostit cu mare atenție, de parcă știa că urmează furtuna.

“Știu că nu mai este caniculă, dar nu funcționează cișmelele de pe centru sau din Anton Pann. Să fie remediate. O altă problemă este legată de traseul dinspre Gară spre Danubiana, unde vegetația a crescut alarmant. Acuși va suna clopoțelul, iar pe aici trec foarte mulți elevi”, a spus consilierul. În replică, primarul Leoreanu a atras atenția că zona aparține CFR, dar a spus că va încerca, din nou, să aducă zona în bună stare. 

Ciocu mic… 

Momentul în care consilierul Boloca și-a întors privirea spre hârtie spre a mai citi nemulțumirile primite de la romașcani, a fost cel în care primarul Leoreanu a intervenit:

Câte probleme aveți dumneavoastră? , a zis edilul, subtil lăsând de înțeles că aceste sesizări sunt minore vizavi de problemele importante ale municipiului

Vreo cinci, a răspuns consilierul, lăsând la rândul lui de înțeles că nu a venit cu un întreg program politic

Vorbiți cu specialiștii din aparatul administrativ, nu sunt toți aici, dar spuneți-le lor problemele, ca să fie rezolvate punctual – a spus, iritat, primarul.

M-am gândit că având girul și cu sfatul dumneavoastră, specialiștii din Primărie să percuteze altfel –  a răspuns, umil și ușor jenat, consilierul. Completând că, așa cum a mai zis, nu vrea să facă un reproș nimănui, ci doar să aducă la cunoștința celor prezenți câteva probleme ce poate pot fi rezolvate. “Nu voiam altceva”, a subliniat Ilie Boloca

Iese altceva, a spus primarul de la prezidiu, lăsând de înțeles, părerea noastră, că intervenția fie părea politică, fie afecta imaginea perfectă a Primăriei Roman.

Am adus doar vorbele cetățenilor, nu tot ceea ce am sesizat în trecut celor din Primărie s-a rezolvat, a continuat, cu voce joasă, consilierul

Eu vin acum de la audiențe. Dacă au probleme, cetățenii vin și mi le spun mie. Dacă au venit și doi cetățeni la dumneavoastră, atunci o sa îi luăm în considerare.

Așa a închis ședința primarul Laurențiu Leoreanu, care a și părăsit imediat sala. Nu vă gândiți că vreun coleg al consilierului a mai spus ceva, care mai de care și-a găsit de treabă să elibereze fotoliul din care ar trebui să se implice ca un număr cât mai mare de cetățeni să fie mulțumit. 

Ce mai voia să spună consilierul Boloca 

Luăm în considerare și posibilitatea ca primarul Leoreanu să fi simțit că PSD-istul Boloca și-ar dori să strângă capital politic pentru formațiunea pe care o reprezintă, pentru că la anul vin alegeri locale, dar știm la fel de bine că, prin natura umană, oamenii tind să uite ușor binele făcut.

Oricum, noi am dorit să știm ce probleme mai au “cei doi cetățeni “, așa cum a considerat primarul că este vorba în propoziție. Consilierul Boloca ne-a explicat că oamenii au mai solicitat extinderea iluminatului public în două străzi cartierul Muncitoresc (conform alesului, ar fi nevoie de amplasarea a încă doi stâlpi), înființarea unui loc de joacă în același cartier – în zona de case și rezolvarea unei probleme sesizate în urmă cu o lună de consilierul UNPR Doru Alexandru – tot în ședința CL, conform căreia la tobogoanele cu apă din ștrand ar fi necesară montarea unui cauciuc pe margini, pentru a se evita pe viitor rănirea la mâini a copiilor. Consilierul Boloca spune că problema nu este nici până acum rezolvată.

De precizat este la fel de bine că Ilie Boloca ne-a declarat că, la final, ar fi dorit să sublinieze faptul că la rectificarea din luna trecută, Romanul a primit cea mai mare sumă din județ, cum că Guvernul a făcut dreptate și PSD-ul ține cu municipiul.

Vom vedea dacă până la urmă problemele sesizate în plen au fost communicate cumva și reprezentanților din Primăria Roman sau ele au fost anunțate doar cât s-a putut în ședința de CL și, mai apoi, în presă, pentru cei care au fost curioși să știe ce vor romașcanii. 

Avem și noi probleme 

În același timp, trebuie să spunem că și noi am sesizat, este drept verbal, angajații din Primăria Roman cu câteva probleme ce ar putea să fie rezolvate. De mai bine de vreo 3-4 ani, am solicitat amplasarea unor coșuri de gunoi pe aleea, intens circulată, din zona centralei Ciupercă, coșuri care acum sunt cu atât mai necesare cu cât mulți dintre proprietarii de animale de companie strâng mizeria lăsată de câini și nu au în apropiere o pubelă. Nu e problemă, nu e o urgență, romașcanii nu au făcut grevă, merg câteva zeci de metri până la containere. Nu a murit nimeni că nu s-au pus două coșuri de gunoi.

Dar, la fel de bine am semnalat o problemă gravă, ce poate duce la afectarea imaginii municipiului. Cu mai bine de o lună în urmă am semnalat, în calitate de cetățeni cu simț civic, că, în Ștrandul Municipal, în zona “uzinei de filtre”, există o supapă ce elimină abur atunci când presiunea din instalațiile de la panourile solare crește. Respectiva ieșire a aburului se face către spațiul verde, astfel încât există oricând pericolul ca cineva să fie ars și nu de la soare. Noi am observat această mică problemă, dar cu efecte ce pot fi dezastruoase, și, tot verbal, am transmis-o reprezentanților Primăriei Roman, care ne-au mulțumit pentru vigilență. Am zis noi că îngrădirea zonei și un semn care anunță pericolul ar fi fost mai mult decât suficiente. Nu s-a făcut nimic, deși recunoaștem că în ultima săptămână nu am mai verificat dacă vocea noastră venită în sprijinul autorităților a fost ascultată sau astupată sub mormanul de hârtii poate mult mai importante decât aburul.

Claudia Matei

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !