Trei zile de “poluare fonică” la Roman

poluare fonicaZgomotul continuu auzit încă de duminică în Roman a condus la diferite speculații, de la spargerea digului sau a conductelor de apă și până la transferul unor echipamente militare prin zonă. Realitatea ține, de fapt, de investițiile făcute de compania Agrana în retehnologizare.

Conform declarațiilor oficialilor, Agrana, la o cerință impusă de Agenția de Mediu, a investit într-un nou cazan necesar pentru aburul tehnologic utilizat pentru prelucrarea sfeclei de zahăr. „Timp de două zile cât durează probele și anveloparea cazanului va exista acest disconfort. Este o investiție de peste 1 milion de euro, impusă de Agenția de Mediu. S-a lucrat la presiune mare, pentru că așa presupune acest proces. Am discutat cu cei de la Agrana și s-a încercat să se facă compromis pentru a asigura liniștea în oraș. Poate lucrurile erau mai simple dacă se anunța dinainte de pornirea procesului”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Compania Agrana a mai intrat, vara aceasta, „în gura romașcanilor” din cauza procedeului folosit în ambalarea borhotului rezultat din prelucrarea sfeclei și care a transferat un miros neplăcut deasupra întregului oraș.

 

One thought on “Trei zile de “poluare fonică” la Roman

  1. Poate sa coste si 1 miliard de euro. Disconfortul fonic tot e creat. Nu este corect. Romascanii nu au fost anuntati.
    Si din cate stiu eu ziua se lucreza nu noaptea cand lumea se odihneste pentru a 2 zi de lucru. Insa sunt si exceptiile celor ce lucreaza in schimbul 3.
    Dar totusi pentru asemenea zgomot ziua trebuie sa se lucreze nu noaptea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !