Magazinul și firma transportatoare a cărnii de la Hala Centrală, amendate de DSV

carne hala centralaÎn cursul acestei dimineți, Primăria Roman a transmis pe adresa redacției noastre un comunicat de presă referitor la modul în care, așa cum reiese din imaginile publicate de News-Roman (click aici pentru amănunte),  se ace transportul și se manipulează produsele din carne în Hala Centrală din Piața mare a municipiului Roman. Din ceea ce reiese din declarațiile autorităților, atât firma transportatoare, cât și magazinul – au fost amendate de Direcția Sanitar-Veterinară.

Mai mult, reprezentanții Direcției Piețelor spun că le-au pus în vedere tuturor comercianților din Hala Centrală obligațiile pe care le au vizavi de modul de manipulare și comercializare a produselor, în sens contrar riscând anularea contractului.

Interesant este faptul că, la finele comunicatului, reprezentanții Primăriei și Direcției Piețelor precizează că, anul acesta, vor face igienizarea spațiului (lucru efectuat în iecare primăvară) și se vor face achiziții noi de echipamente.

Comunicatul vi-l prezentăm în cele ce urmează și în edițiile următoare vom reveni cu detalii legate de cuantumul amenzilor și firma transportatoare.

Ca o precizare pentru cei care nu au înțeles importanța articolului și imaginilor care arătau modul în care se transportă și se descarcă produsele de origine animală, vă spunem faptul că legislația și bunul simț nu (ar trebui să) permit/ă să se întâmple astfel de lucruri. Asemenea imagini pot fi traduse prin “bombă biologică”, pentru că efectele manipulării bucăților de carne ca cele din imagini pot produce îmbolnăviri în masă și o bulversare a unui sistem medical, ultimul – nepregătit nici pentru un incendiu, nici pentru a trata un număr mare de persoane care mănâncă produse printre care s-a mers fără protecție și au ost încărcate/descărcate fără echipament de protecție.

Comunicat Primăria Roman

Raspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !