Ziua Unirii Principatelor comemorată la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman

hora unirii melchisedecVineri, 22 ianuarie 2016, în sala de festivități a Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec” din Roman a avut loc o activitate de evocare a evenimentului petrecut în data de 24 ianuarie 1859, realizată de către elevii coordonați de părintele Bogdan Ciobanu, profesor de istorie, și doamna Gabriela Tizu, profesor de limba și literatura română.

După prezentarea contextului istoric și a implicațiilor politice și naționale generate de Unire, s-a prezentat de către elevii seminariști contribuția celor mai de vază clerici romașcani la acest eveniment istoric, de la Episcopul Melchisedec  Ștefănescu, pe atunci rector al Seminarului de la Huși, la iconomul Dimitrie Matcaș, protopopul de atunci al Romanului și întâiul director al Seminarului.  Deosebit de apreciată a fost sceneta istorică în care s-au evocat efigii de personalități ale Unirii, de la ilustrul domnitor Alexandru Ioan Cuza, la țăranul nepereche, Moș Ion Roată. La finalul manifestării, elevii și profesorii și-au dat mâinile, intonând nemuritorul imn ”Hora Unirii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !