Bani și de la comune pentru Spitalul Roman?

spitalul municipal de urgenta romanPe principiul “Daţi un leu pentru spital!” s-a găsit soluția pentru a asigura supravieţuirea unui spital din județul Covasna. Suma cu care contribuie fiecare primărie în parte e direct proporţională cu numărul de locuitori. Și nu este singurul exemplu de acest fel din țară. Primarul Laurențiu Leoreanu a făcut mai multe apeluri în acest sens pentru ca și comunele din jurul Romanului să contribuie cu o sumă cât de mică pentru dezvoltarea Spitalului Municipal.

“Este un lucru foarte interesant și actual, ținând cont de contextul european, de nevoia de solidaritate. Spitalul Roman deservește cele 27 localități din zonă, plus alte 7-8 din alte județe, dar este finanțat doar de Ministerul Sănătății și de Primărie. Nu este normal. Am să port o discuți cu colegii mei din celelalte primării pentru a le cere o părere”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

În acest moment, Spitalul Municipal de Urgență Roman este susținut cu bani de la Ministerul Sănătății, Casa de Asigurări de sănătate și bugetul local. Chiar dacă echipa de management a reușit să mențină în echilibru balanța de venituri și cheltuiei și nu a adunat datorii, unitatea medicală tot mai are nevoie de sprijin. Numai achiziția unui aparat de radiologie care este absolut necesar înseamnă un cost de peste 10 miliarde de lei vechi, bani pe care nici Primăria Roman și nici Spitalul nu îi au. O contribuție a comunelor din zonă, mai ales că locuitorii lor se tratează tot la spitalul din roman, ar însemna o gură de oxigen vitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !