Să o salvăm pe Anastasia!

 anastasia 3  Anastasia Daniluc are doar doi ani și două luni. Acum câteva zile, a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer, pentru care are nevoie de sprijinul în bani al oamenilor de bine, pentru a urma un tratament în străinătate ce a dat rezultate.

De la entorsă la tumoră pe creier

Anastasia este fata Alinei, medic anatomo-patolog la Spitalul Municipal de Urgență Roman, și a medicului stomatolog Cristi Daniluc, născut în Roman. Anastasia a fost diagnosticată cu tumoră rabdoidă de plex brahial, un diagnostic extrem de rar. Alina și Cristi au 32, respectiv 30 de ani și abia pot povesti prin ceea ce trec în aceste zile pentru a-și salva fata.

anastasia 1“La sfârșitul lunii ianuarie, am observat că fetița noastră nu-și mai mișca mâna dreaptă. Am mers la medicul ortoped, bănuind că e o entorsă sau o fractură. Copiii mai cad. Când nu și-a revenit, ni s-a recomandat să mergem la neurolog. Inițial, ni s-a zis că ar putea fi un virus de răceală, instalat pe nerv, care s-ar trata în vreo opt săptămâni. Am așteptat, dar nu s-a întâmplat nimic, așa că, pe 3 martie, am făcut un RMN. Anestezistul a folosit o doză redusă de anestezie, fata s-a mișcat în timpul investigației, așa că imaginea nu a fost una clară, dar apărea o formațiune, astfel încât am fost îndrumați către un neurolog. Am luat legătura cu un neurolog de la Marie Curie, din București, dar care nu era disponibil vreo două săptămâni. Am făcut la București un nou RMN, iar pe 25 martie acesta indica faptul că tumora creștea, apăsa pe canalul medular, iar medicul neurochirurg Sorin Târnoveanu de la Marie Curie ne-a recomandat două operații: una pe partea anterioră și, la o lună după, una pe partea posterioară, pentru eliminarea tumorii”, ne-a povestit tatăl Anastasiei.

Analizele au confirmat cel mai rău scenariu

Anastasia a suferit prima intervenție pe 5 aprilie, când i-a fost îndepărtată parte din tumoră, cu o operație de la ureche la claviculă. S-au presupus toate variantele: că e tumoră malignă, benignă sau neuroblastom. Părinții au grăbit rezultatul analizelor, astfel încât au trimis analizele tocmai în Franța.

„În România, inclusiv la particular, rezultatele vin greu. Le-am trimis marți în Franța și joi am primit rezultatul înapoi – tumoră rabdoidă de plex brahial. Dacă era neuroblastom, ar fi fost un diagnostic comun la copii. Tumora rabdoidă este, cel mai adesea, renală, pe creier și s-au găsit cazuri și pe inimă. Tumora rabdoidă de plex brahial este atipică și are o evoluție agresivă. Din cercetările făcute de mine am mai găsit un singur caz de acest fel”, spune tatăl Anastasiei.

Fetița nu și-a mai recăpătat mobilitatea mâinii drepte. Mai grav este că, după ce, joi, s-au primit rezultatele investigațiilor, vineri Anastasia nu mai putea nici merge. La acel moment, părinții au externat-o pe micuță și urmau să se întoarcă peste o lună pentru a face operația pe partea posterioară.

“Vineri ne-am întors la Spital, dar abia luni, 18 aprilie, am putut face un nou RMN, care a arătat că tumora a crescut de la vertebrele C5-C6 la C3-C7. Miercuri, 20 aprilie, a fost supusă unei noi intervenții, care a durat nouă ore. Când a ieșit din operație, medicul Târnoveanu de la Marie Curie părea să-și fi luat o greutate de pe suflet. Din păcate, nu a putut fi scoasă toată tumora, deoarece e infiltrată și riscul unei hemoragii era prea mare, astfel că au mai rămas două bucăți de tumoră neînlăturate”, a mai spus tatăl Anastasiei.

Soluții căutate în toată lumea

anastasia 2Săptămâna viitoare, când se va recupera după operație, Anastasia va trebui să înceapă chimioterapia. În tot acest timp, părinții caută informații despre tratamente și clinici care să le salveze fetița. Timpul este, în schimb, unul foarte scurt. Deoarece tumora este una rar întâlnită, părinții cred că cea mai bună soluție este găsirea unui spital în America, acolo unde protocoalele diferă de cele europene și permit includerea unor medicamente și tratamente “mai avansate”. Vestea bună este că o altă familie a trecut printr-un caz similar, iar copilul trăiește sănătos de aproape șase ani.

“În România, pentru a beneficia, prin Casa de Sănătate, de tratament în străinătate, trebuie să ne înscriem pe o listă de așteptare. Am găsit un spital în Anglia, acolo unde am discutat cu mama unui băiat diagnosticat la 3-4 luni cu aceeași tumoră și acum are șase ani. Costurile tratamentului ar fi de 250.000 de lire. Noi, oricum, vom începe chimioterapia în România. Numai că în străinătate se poate face radioterapie, după o anumită perioadă, iar cea din România este una generalizată și nu doar pe respectiva suprafață afectată. În America noi credem că avem șanse, pentru că au tratamente experimentale diferite de Europa. Luăm în considerare și varianta Anglia, dar și Turcia, unde am văzut că folosesc protocoale americane. Căutăm toate soluțiile și orice sprijin venit din partea celor care citesc și știu despre astfel de cazuri este binevenit”, a mai spus tatăl Anastasiei.

Mama Anastasiei se află cu fetița în Spital, la București, așteptând să se recupereze după operația de nouă ore din această săptămână. Părinții micuței fac apel la oamenii de bine să-i ajute, să-i ofere Anastasiei o șansă la viață, pentru că fetița trebuie să urmeze un tratament performant.

Cei care doresc să facă o donație pentru viața Anastasiei o pot face în conturile:

Daniluc Alina-Daniela (mama Anastasiei)
Banca Transilvania, Agenția Brâncoveanu
B-dul Constantin Brâncoveanu, nr. 114, București, România

Cont SWIFT: BTRLRO22
Cont IBAN EURO: RO22BTRLEURCRT0345494901
Cont RON: RO72BTRLRONCRT0345494901

De asemenea, donații se pot face și online pe www.salveazaoinima.ro.

Sursa: Ziarul de Roman www.ziarulderoman.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !