Incendiu la groapa de gunoi, stins în 3 ore

În acest sfârșit de săptămână, pompierii au muncit la foc continuu, fiind apelați pentru stingerea mai multor incendii. Unul dintre punctele cele mai dificile a fost focul de la groapa de gunoi a orașului, acolo unde pungile de biogaz, precum și focul aprins inconștient au acoperit Romanul de fum.

Primul incendiu a avut loc sâmbătă, în satul Rediu, unde podul unei bucătării de vară a luat foc. Incendiul a fost cauzat de coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Tot sâmbătă, în jurul orei 14.00, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje dintr-o gospodărie din Valea Ursului. Incendiul a fost povocat de o fetiță de 4 ani, care s-a jucat cu chibriturile în apropierea depozitului.

Sâmbătă seară, Romanul a fost acoperit, din nou, de un nor gros de fum provocat de arderile de pe la rampa de gunoi a orașului. Intervenția pompierilor a fost solicitată în jurul orei 22.10. „Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind acţiunea unor persoane iresponsabile. Au ars circa 100 de tone de deşeuri menajere. Intervenţia a durat aproximativ 3 ore. În urmă cu doar o zi, pompierii militari romaşcani au intervenit timp de 5 ore, cu un ofiţer, 8 subofiţeri, o motopompă şi 2 autospeciale, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu produs tot la groapa de gunoi a municipiului Roman”, se arată în comunicatul emis de ISU Neamț. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !