Poza zilei

“Mucles” la PSD Roman

muclesNu mai este nicio noutate, inclusiv  sau mai ales pentru cei care ne-au citit de la începuturi, faptul că politicienii organizează conferințe de presă, al nivel local, doar în campaniile electorale sau când vor ei să transmită ceva, iar asta se întâmplă rar spre deloc în afara alegerilor. Nu mai este nicio noutate că în unele partide, iar acum vorbesc cu precădere despre PSD, nu mai trebuie să existe un “dușman” din exterior, pentru că este suficientă vâlva -răzvrătirea din interior care distruge nucleul.

În acest final de săptămână, la Roman, la PSD Roman, se vor organiza alegeri. Din 2010 și până acum, transparența formațiunii politice vizazi de aceste alegeri interne s-a opacizat. În alte partide, ca să fim cât de puțin echidistanți, iar acum vorbim de vechiul PDL, alegerile erau la vedere pentru că presa trebuia să audă și să transmită mai departe armonia și aplaudacii din formațiuni. 

Alegeri “ei între ei” 

Întâi, ca să facem o retrospectivă a subiectului zilei – PSD, presa a fost ținută pe la uși pentru că erau prea mulți candidați, nu toți agreați de cel care, din umbră sau direct, a condus destinele PSD Roman – senatorul Ioan Chelaru și care întoteauna, subliniem – de fiecare dată – a dictat pe mâna cui lasă partidul. Mai apoi, a urmat o perioadă când ba a fost cineva președinte pentru câteva zile, ba senatorul a preluat frâiele. Și asta până în zilele noastre, ultimul exemplar trecut pe tușă fiind Viorel Stan, despre care s-a spus, după “demitere-demisie” că nu avea timp să se ocupe de organizație. Nu mai contează motivele, pentru că politicienii nu vor și nici noi să ne aducem aminte de trecutul lor.

Punct și de la capăt.

PSD Roman este condusă acum de Dan Manoliu, despre care social democrații și nu numai spun că a devenit “omul lui Ionel Arsene (n.r. președinte PSD Neamț”, după ce de la senatorul Ioan Chelaru nu a primit mare sprijin administrativo-politic. Nici alți mulți nu au primit, dar acesta este un alt subiect. Dan Manoliu a declarat, în presa locală, că alegerile se vor ține în această sâmbătă, fără presă – evident – iar duminică se va organiza o conferință de presă în care se vor prezenta concluziile corecte. 

Chelaru se (pre)face că nu-i pasă 

Senatorul Ioan Chelaru, cel care, după cum am spus, nu a dorit să-și ia mâna niciodată de pe organizația de la Roman, a dispărut din peisaj. Nu mai este acasă pentru fiecare membru – mai ales pentru cei sprijiniți de Ionel Arsene – și, din ce am aflat, clar de pe bursa zvonurilor, nu va participa la conferința de alegeri.

Despre cum se vor desfășura alegerile în PSD Roman nu știm pentru că nimeni nu ne-a zis. Cei din interior vor spune întotdeauna că este vorba de bucătăria internă, iar presa nu are acces nici măcar la meniul zilei.

Dar, fără să băgăm mâna în foc, am înțeles că cei din aripa Chelaru nu sunt invitați sau nu vor participa la conferința de alegeri de sâmbătă, un semn de fidelitate pentru senator, mai ales că zvonul conform căruia acesta dorește să preia frâiele PSD Neamț pare destul de realist. 

Candidați, ori unul – ori încurcă lumea 

Tot Dan Manoliu a declarat că până astăzi, pe la orele 15.00, doar el era singurul candidat pentru șefia PSD, dar ziua de joi, 25 iunie, este definitorie pentru stabilirea listei celor care se doresc președinți.

Întorcându-ne, pentru că nu avem de ales, la capitolul zvonuri, unii spun că la șefia PSD Roman se va înscrie și Gabriel Luncanu, fost șef de campania al fostului primar – Dan Cărpușor la alegerile din 2008, ambii decapitați după pierderea alegerilor, dar și Oana Bulai, fost membru PSD, apoi membru activ al PDL și reîntoarsă la matcă.

Membrii PSD care ne-au oferit aceste variante lasă de înțeles că Luncanu va renunța la voturi în favoarea finei Oana Bulai, susținută și ea, ca Dan Manoliu, de Ionel Arsene pentru funcția de președinte.

Cei care spun că activitatea Oanei Bulai în PDL ar afecta imaginea PSD Roman nu știu că memoria alegătorilor și chiar și a membrilor de partid – dacă ne uităm la situația PNL (Leoreanu – Brătescu) este scurtă.

Fără să luăm în calcul varianta Oana Bulai președinte PSD Roman – deși am zis că în politică orice este permis, iar social democrații au un dar de a se auto-distruge – Dan Manoliu este obișnuit cu ideea de a pierde.

Pentru cei care nu cred că la Roman se dă o bătălie  între Chelaru și Arsene, mai precizăm faptul că alegerile se vor desfășura la restaurantul Parc – sala Amfiteatru, după ce, de când hăul și pârâul, se țineau fie la sediu, fie la Hotel Roman.

Vom reveni, pentru că nu avem de ales să vedem cine are dreptate.

Claudia Matei

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !