S-a construit un kilometru din digul de la Doljești

Prefectul judeţului Neamţ s-a deplasat astăzi în localităţile Buruieneşti şi Rotunda, comuna Doljeşti, pentru a verifica stadiul lucrărilor de construire a digului menit să protejeze zona de eventualele revărsări ale râului Siret.

Prefectul Mihai Archip a fost însoțit de reprezentanții Apelor Române. Concluzia la care s-a ajuns în urma inspectării tuturor punctelor de lucru a fost una pozitivă, firmele implicate alocând resurse tehnice şi umane suficiente desfăşurării unui ritm susţinut al lucrărilor. De la începutul lunii, când au demarat lucrările, şi până prezent a fost realizat deja un kilometru din digul care va avea, în total, 7,9 kilometri. .

„La 20 de zile de la demararea lucrărilor s-a ajuns la un kilometru de dig construit. Dacă se lucrează în ritmul acesta cu cele trei firme, reuşim să ne încadrăm în ţinta pe care ne-am propus-o, aceea de a finaliza lucrările până pe 15 decembrie a.c. Asta dacă ne ajută şi vremea, care, din câte se vede până acum, ne-a ajutat. Cu exproprierile suntem în regim de urgenţă, beneficiem de prevederi speciale. Dăm drumul la construcţie şi, în paralel, evaluăm şi ce proprietăţi trebuie expropriate”, a declarat prefectul judeţului Neamţ Mihai Archip.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de 40.000.000 de lei, bani alocaţi de Guvernul României din bugetul Fondului pentru Mediu. Pentru 2010, Guvernul României a alocat deja 15.000.000 de lei din valoarea totală a lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !