Șahiștii romașcani, la Cupa Unii

În zilele de 22 și 23 ianuarie șahiștii romașcani au participat la Cupa Unirii, competiție organizată de Clubul Pionul la Colegiul Tehnic Forestier din Piatra Neamț. Doar trei dintre aceștia au reușit să se claseze în primii zece. 

După șapte runde, romașcanii au obținut doar locul I la secțiunea seniorilor  -prin Bogdan Sava cu 6 puncte (cinci victorii și două remize), locul II la categoria 12 ani – prin Adrian Murărița și locul VI la clasamentul general al copiilor – prin Vlad Murărița. Ceilalți reprezentanți ai Romanului s-au clasat mai slab, Călin Gălățeanu ocupând poziția 12 la seniori, Bogdan Crăciun locul 15 tot la seniori (participând însă prima dată la o competiție de seniori județeană, la numai 11 ani) iar Anastasis Dobranici la numai 8 ani și aflat la prima participare la un concurs de șah se clasează pe locul 18.

În total, întrecerile au fost onorate de 21 de jucători la secțiunea de copii și 22 la secțiunea de seniori (între care 6 juniori). Surpriza la secțiunea seniorilor a fost victoria lui Teodor Rotaru (al 6-lea favorit, 17 ani) la favoritul numărul 1, maestrul băcăuan Aurelian Ciobanu, în runda a 6-a. Podiumul la seniori a fost completat de Virgil Dumitrescu din Piatra Neamț (categoria I, favoritul nr. 3) cu 5.5 puncte și de Aurelian Ciobanu (maestru na

țional) cu 5 puncte, ocupanții primelor poziții jucând permanent la primele mese și confirmând calculele hârtiei.

”Competiția a fost dificilă și am avut un dram de noroc să ocup locul I. Obiectivele mele au fost să joc bine și să gestionez corespunzător timpul alocat. Am avut o partidă grea cu Virgil Dumitrescu, unde am convenit remiză din cauza timpului puțin rămas care îl avantaja pe el ca fiind mai abil la șah-fulger, iar cu maestrul Aurelian Ciobanu am bătut palma după 10 mutări, pentru a ne economisi forțele, în dauna unei lupte lungi și cu rezultat nesigur. Am crezut că în runda a 7-a voi avea un meci teribil cu Teodor Rotaru după victoria acestuia din runda a 6-a, dar puștiul nu s-a concentrat. Rezultatele copiilor de la Cercul din Șah Roman sunt dezamăgitoare pentru mine, deși poate că pentru ei sunt satisfăcătoare, iar semnele de la acest turneu ar trebui să îi preocupe în perspectiva concursului de la Iași de la sfârșitul lunii.” ne-a declarat Bogdan Sava, câștigătorul întrecerii.

În perioada 28-30 ianuarie la Iași se va desfășura etapa I din Grand Prix 2011, concurs raportat la FIDE (Federația Internațională de Șah) și la care vor participa probabil Călin Gălățeanu și Bogdan Crăciun iar Anastasis Dobranici va participa tot la Iași, în aceleași zile, la Turneul Speranțelor.

 

Informații oferite de Bogdan Sava, vicepreședinte Asociația Județeană de Șah

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !