Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rnewsr71/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77
Demnitarii și afacerile lor cu statul – News-Roman

Poza zilei

Demnitarii și afacerile lor cu statul

Parlamentarii au parte nu numai de un salariu îndestulător și de decontarea cheltuielilor. Un nou privilegiu, de care mulți nu se sfiesc să profite, este încheierea de contracte cu instituții ale statului, adică pe bani publici. Nemțenii sunt reprezentanți în Parlament de opt deputați și trei senatori, doi dintre aceștia derulând contracte pe bani frumoși cu instituții ale statului. Aflați în cele ce urmează cine a avut parte de venituri în plus prin firmele pe care le administrează. 

48 de deputați au încheiat contracte de 225 milioane de euro

Conform declarațiilor de interese depuse pe site-ul Camerei Deputaților și Senatului, independentul Ioan Munteanu și social democratul Ioan Chelaru au primit sume importante prin prestările de servicii.

Firmele a 48 din cei 334 de deputaţi din Parlamentul României au încheiat în ultimii ani contracte cu diverse instituţii ale statului în valoare de aproape 225 de milioane de euro, potrivit site-ului cursdeguvernare.ro. 18 dintre aceştia sunt membri PDL (trei dintre ei fiind miniştri în funcţie în acest moment – Elena Udrea, Valeriu Tabără şi Valerian Vreme), 12 sunt membri ai PNL, 11 sunt din PSD, 6 de la UDMR, iar unul este membru al minorităţilor din partea Forumul Democrat al Germanilor din România. 

Firma fiului deputatului Munteanu – 15 contracte cu statul 

Independentul Ioan Munteanu este unul dintre cei mai norocoși deputați, dacă ținem cont că, prin firma Pro Invest SRL (deținută de fiul său), a avut parte de mai multe contracte, cele mai multe încheiate cu Primăria Piatra Neamț, însă nici Primăria Roman nu s-a dat deoparte când a venit vorba de acordarea, fără licitație, a unor lucrări de construcții.

Conform site-ului cursdeguvernare.ro, Ioan Munteanu are 15 contracte încheiate în 2009 şi 2010 prin firma Proinvest SRL cu Hidroserv Bistriţa SA şi Publiserv SRL din Piatra Neamţ, Primăria Piatra Neamţ, Primăria Roman, Primăria Săvinşti, Domeniul Public şi Privat Judeţean Constanţa, valoarea totală fiind de 15.716.456 lei.

În declarația acestuia de interese (semnată la 18.10.2010), Ioan Munteanu susține că nu este asociat sau acționar la nicio societate. Dacă el și soția acestuia nu au derulat niciun contract cu statul, lucrurile se schimbă atunci când vine vorba de fiul acestuia, Dorin Andrei Munteanu. Prin firma Pro Invest SRL, cu sediul în Piatra Neamț, familia Munteanu a încheiat cu Primăria Roman un contract de construcție prin achiziție directă (26.04.2010 – 26.06.2010) în valoare de 18.118, 32 de lei. Cu Primăria Piatra Neamț, firma Pro Invest a încheiat șase contracte, din care doar trei prin licitație, restul fiind prin achiziție directă. 

Ioan Chelaru a oferit consultații juridice Spitalului Roman 

Senatorul PSD Ioan Chelaru a câștigat venituri suplimentare prin intermediul cabinetului de avocatură, conform declarației de interese depusă de acesta pe 3 noiembrie 2010. Din prestări de servicii juridice prin Cabinet individual de avocatură doctor Ioan Chelaru, senatorul a câștigat, în 2009, patru contracte, în valoare totală de 64.924 de lei, din care cel mai mare s-a încheiat cu Spitalul Municipal Roman (01.06.2009-31.12.2009 – valoare contract – 41.650 de lei).

Nemțenii sunt reprezentanți la nivel central de senatorii Ioan Chelaru, Ovidius Mărcuțianu și Toader Mocanu. În Camera Deputaților, aleșii nemțenilor sunt: Emil Bostan, Ghiță Eftimie Stelian, Marius Neculai, Victor Surdu, Marius Rogin, Mihaela Stoica, Culiță Tărâță, Ioan Munteanu.

Doar Ioan Munteanu și Ioan Chelaru au trecute în declarațiile de interese contractele derulate cu instituții ale statului. Cele două declarații pot fi consultate și descărcate de mai jos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !