tichete sociale

An electoral, deci valoarea tichetelor sociale crește la 50 de lei

tichete socialePrimarul Laurențiu Leoreanu a anunțat în conferința săptămânală de astăzi, 25 ianuarie, că valoarea tichetelor sociale acordate pensionarilor și persoanelor cu handicap cu venituri reduse va crește de la 40 la 50 de lei.

Edilul în funcție spune că a identificat resursele bugetare, fără a preciza în mod deosebit de la ce capitol, de a majora valoarea tichetelor sociale acordate pensionarilor și persoanelor cu handicap cu venituri reduse de la 40 la 50 de lei. Primarul Laurențiu Leoreanu spune că această creștere, cu 10 lei, a fost deja propusă comisiei de buget-finanțe (conduse de un membru al echipei sale – consilierul Leonard Achiriloaei, membru PNL) și s-au găsit deja și fondurile necesare. Mărirea vine, în opinia edilului, ca urmare a anunțării unor creșteri de prețuri la alimente cu 30%, în ciuda scăderii TVA pentru astfel de produse pentru anul 2016. Rămâne de văzut și dacă pragul de venit minim de 700 de lei pe membru de familie va mai rămâne în vigoare în acest an, așa cum a fost anul trecut, când tichetele sociale, de 40 de lei, au ajuns, de patru ori pe an, la circa 3.200 de familii.

Tichetele ar urma să fie utilizate doar pentru achiziția de medicamente și alimente, dar sunt voci care spun că sunt și câțiva beneficiari care le valorifică în alte scopuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !