Primarul Leoreanu a șters pe jos cu proiectul PSD. Spune că Elena Udrea l-a propus prima și…și atunci a fost un eșec

pdludreaJurnalistul romașcan Vlăduț Clapa l-a întrebat, astăzi, 25 ianuarie, pe primarul Laurențiu Leoreanu despre cum vede campania electorală din acest an – pentru alegerile locale și despre eventuale „ostilități”. A fost un bun prilej pentru actualul edil de a-și expune punctul de vedere, până acum tacit, vizavi de proiectul lansat de principalul partid contracandidat – PSD. Astfel, Laurențiu Leoreanu spune că proiectul prin care social democrații vor ca cetățenii să propună oameni pe listele pentru candidații la alegerile locale este “fumat”, de nimeni alta decât Elena Udrea și mai spune și că… în fapt, proiectul este un fiasco.

Proiect lansat de deputatul Elena Udrea

Vă redăm mai jos declarația, de fapt, a actualului primar în funcție, fost membru al PSD, trecut pe la PLD-PDL, relansat independent și acum proaspăt liberal. Acesta vorbește despre șansele unui proiect în care cetățenii ar avea “posibilitatea” să-și aleagă singurii candidații, de oriunde, pe baza cunoștințelor lor.

“Noi (PNL) suntem de principiu că trebuie să ne asumăm oamenii, responsabilitatea și să venim pe liste curajoși, cu oameni care au probitate morală și profesională. Nu mergem să ne propună alții aleșii noștri, ne asumăm responsabilitatea să-i numim pe cei mai buni. Când vii cu posibilitatea ca alții să-ți aleagă candidații, atunci vii și cu o descărcare de răspundere. Este un mesaj subliminal: Dacă voi îi propuneți – de ce nu îi votați? Noi căutăm oamenii cei mai buni, care doresc să facă ceva pentru comunitate. E greu să iei din neant oameni cărora nu le cunoști structura. Faptul că iau din civil și îi pun pe listă nu este o găselniță. Dacă știți, acest proiect a fost lansat mai întâi de doamna deputat Elena Udrea și i-a părut rău după aceea. A fost ca propunerile să vină de la societatea civillă și pe listă a apărut acea consilieră… (citiți aici detalii) Dacă vă amintiți, o consilieră de la București a fost propusă. Oamenilor li se poate părea că ei cunosc pe cineva, dar cunosc din decor, nu din activitate profesională, nu pragmatic. Acest proiect a fost lansat pentru prima dată de Elena Udrea și l-am văzut lansat la Roman și în Neamț. Chiar dacă a fost lansat de Elena Udrea, pot spune că proiectul a fost un eșec. Nu a fost pe măsura așteaptărilor sale. Pe urmă, chiar ea spunea: Asta au ales oamenii, de ce nu le place? De-aia spun că nu poți fugi de răspundere… Partidele funcționează pentru a-și asuma cu cine vin și ceea ce vor să facă”, a declarat astăzi, 25 ianuarie 2016, primarul Romanului.

În ediția de mâine vă vom prezenta declarația altui oficial, parlamentar mai exact, care punctează, a la carte, punctele minus și plus ale unui astfel de proiect. Tot ceea ce vă putem spune la acest moment este că, în principiu, desemnarea unui “om simplu, dar cu potențial” contravine statutului PSD. Dar, în alt principiu, ajută partidul să se poziționeze pe un eșichier cât mai aproape de realitate. Asta în interior, în exterior e vopsit gardul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !