O șansă pentru tinerii care au părăsit sistemul de protecție instituționalizat

Camera de Comerț și Industrie a județului Neamț, în parteneriat cu Asociatia Ecoforest Neamț, Directia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț și Instituția Prefectului Județului Neamț, desfășoară din octombrie anul trecut un proiect denumit: ”Stabilirea unui parteneriat pentru realizarea unei scheme de garantare pentru tineret în județul Neamț – România”. Scopul acestuia este găsirea unor soluții pentru ca tinerii din Neamț care au părăsit sau vor părăsi sistemul de protecție instituționalizat să se poată integra social, dar și pe piața muncii.

În aproape șase luni de implementare a  proiectului a fost creată o bază de date cu peste 100 tineri cu vârste între 16 și 24 ani care au părăsit sau urmează să părăsească sistemul de protecție instituționalizat din județul Neamț. „Acești tineri au participat la acțiuni de consiliere individuală și de grup, în scopul identificării barierelor așa cum sunt percepute de ei cât și pentru proiectarea de instrumente adecvate de integrare pe piața muncii, care ulterior vor fi incluse in  Metodologie. Dintre barierele identificate de tinerii intervievați s-au evidențiat: proceduri birocratice, impedimente în recunoașterea calificărilor inițiale, competiția cu alți tineri mai bine pregătiți, lipsa abilităților de comunicare și relaționare socială etc. Participanții la interviuri au perceput formarea profesională ca o cale de dezvoltare în carieră și o modalitate sustenabilă în găsirea unui loc de muncă”, se aratăîn comunicatul de presă remis redacției nostre. Din grupul țintă au fost selectate 22 persoane care și-au exprimat interesul de a participa la cursuri de formare profesională. Conform documentelor de intervievare au rezultat nevoi de formare profesională în domeniul comunicării – relaționării și respectiv  în domeniul IT.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !