1,5 miliarde pentru evenimentele lunii decembrie

revelion 2016150.000 de lei este suma propusă de autorități în vederea organizării și desfășurării manifestărilor şi activităților specifice sfârșitului de an 2015.

Ziua  României cu țuică și fasole

Cu ocazia Zilei Naționale a României, va avea loc un ceremonial militar religios în centrul municipiului cu participarea reprezentanților formațiunilor politice, Parlamentului României, culte, armată, I.S.U, Poliția Locală și Națională, oameni de afaceri, învățământ și sănătate, prilej cu care se vor depune coroane și jerbe în Piața Roman Vodă, urmată de o paradă militară dedicată acestui eveniment. La sfârșitul acestei ceremonii, conform tradiției, se vor amplasa corturi unde se vor servi țuică fiartă și mâncare tradițională. Momentul festiv se va încheia cu o masă oficială oferită de Primăria municipiului Roman reprezentanților oficialităților locale din Parlamentul României, autorităților administrației publice locale și județene, armatei, poliției naționale și locale, jandarmeriei, pompierilor militari, veteranilor de război, cultelor, unităților de învățământ, partidelor politice, agenților economici și Asociației Revoluționari ,,22 decembrie”, minorităților naționale, prezenți la această ceremonie.

Nunta de aur și Carnavalul de Crăciun

În luna decembrie are loc aniversarea familiilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie în cursul anului 2015. Aceasta este o acţiune tradiţională organizată de autorităţile administraţiei publice locale, la care participa familiile care în cursul anului 2015 au împlinit 50 de ani de la căsătorie, prilej cu care se vor acorda diplome, flori, premii în bani, fotografii şi se va organiza o masă festivă, precum și un spectacol dedicat celebrării Nunții de Aur, fiind necesară o sonorizare corespunzătoare.

În data de 17 decembrie 2015 se va organiza Carnavalul de Crăciun, prilej cu care se va desfăşura un spectacol şi parada costumelor, la care vor participa elevii din instituțiile de învățământ din municipiul Roman și zona Roman Metropolitan, formaţii locale și profesioniste, eveniment pentru care sunt necesare fonduri pentru pachete-cadou destinate copiilor participanți, premii care se vor acorda pentru cele mai frumoase costume și interpretarea artistică.

De asemenea, în ajunul sărbătorii de Crăciun, Moș Crăciun sosește cu caleașca cu daruri pentru copii, având de parcurs mai multe trasee prin cartierele municipiului, prilej cu care se vor împărți pachete-cadou tuturor copiilor prezenți pe traseul stabilit prin cartierele municipiului, pentru care sunt necesare fonduri pentru animatori Moș Crăciun și Crăciunițe, sonorizare, pachete-cadou pentru copii.

Festival de Datini și ședință festivă de CL

La sfârșitul lunii decembrie va avea loc Festivalul de Datini și Obiceiuri Roman Metropolitan ediția a VI-a, continuând astfel tradiția din anii precedenți a Primăriei municipiului Roman, de a reuni tradițiile de Crăciun și de Anul Nou din municipiu și comunele învecinate, membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Roman Metropolitan, cu participarea Ansamblului folcloric ”Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

Cu prilejul întrunirii în ședință festivă la a consilierilor locali pentru sfârșitul de an 2015, în încheierea ședinței de Consiliul Local va avea loc o masă festivă la care sunt invitați să participe consilierii locali, consilierii județeni, directorii din aparatul de specialitate al primarului, aparatul de lucru al consiliului local și reprezentanți mass-media.

Revelion în stradă

Organizarea Revelionului 2016 în centrul municipiului Roman reprezintă o manifestare deosebită, care răspunde dorinţei multor romaşcani şi aliniază municipiul Roman în rândul localităţilor importante din România care, la iniţiativa autorităţilor administraţiei publice locale, asigură cetăţenilor un cadru festiv, deosebit, la trecerea dintre ani. Realizarea acestei acţiuni implică o serie de responsabilităţi şi măsuri specifice de organizare, inclusiv contractarea artiştilor care au foarte multe oferte, implicit contravaloarea prestaţiei lor fiind ridicată, aceştia selectând ofertele.

Toate acestea vor fi dezbătute în ședința de Consiliu Local de joi, 26 noiembrie, de la ora 12.00.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !