Altruism fără margini: Aflat în moarte clinică, o să salveze alte vieți!

donareUn caz inedit prin generozitate s-a întâmplat la Roman în aceste zile. Soția unui pacient fără șanse de a se recupera a fost de acord ca organele acestuia să fie donate. Este primul caz de acest fel înregistrat în municipiu. Medicii spun că s-au făcut toate demersurile pentru ca pacientul să-și revină și, chiar dacă acest lucru nu a fost posibil, mulțumesc familiei pentru gestul altruist.

Conform medicilor, în weekend la Spitalul Municipal de Urgență Roman s-a prezentat un pacient, de aproximativ 45 de ani, înregistrat cu accident vascular hemoragic, comă profundă gradul III – IV. “Pacientul a fost internat la Neurologie. Familia, mai exact soția pacientului, a fost de acord cu prelevarea de organe. E primul caz înregistrat în spitalul nostru când un aparținător își să acordul ca, în eventualitatea în care starea pacientului nu evoluează, să fie de acord cu prelevarea de organe. Echipa medicală, de la ATI și Neurologoie, a făcut toate demersurile pentru ca pacientul să aibă toate șansele de a trăi. Au luat legătura cu specialiștii din Iași pentru a se încerca alte investigații și metode terapeutice, pentru a avea parte de toate îngrijirile necesare, precizându-se că familia ar fi de acord cu prelevarea de organe. Impresionant este că pacientul este unul tânăr, iar cei doi au și un un copil cu probleme de sănătate. Medicul Cristina Cercel, medic specialist neurologie și medicul Elena Dămoc de la ATI au făcut tot ceea ce este posibil pentru pacient. Le mulțumim și lor, dar și familiei care, prin acest acord de prelevare de organe, pot face minuni pentru alți bolnavi”, a declarat doctor Oana Onu, directorul medical al unității spitalicești.  – le mulțumim și ne bucurăm că au făcut tot ceea ce era posibil pentru pacient.

La Roman nu există o secție pentru donare, dar aparținătorii celor care nu mai au șanse să-și revină sunt informați asupra posibilității ca organele să fie prelevate și, ulterior, să ajungă la cei care așteaptă salvarea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !