Senator Ioan Chelaru: “PSD îți dă puterea” este un test pentru partid

chelaru arseneDeși „îndepărtat” din PSD Roman și Neamț de actuala conducere locală și județeană, senatorul Ioan Chelaru încă simte social-democrat. Într-un interviu acordat postului de televiziune online Roman24, fostul președinte al PSD Roman spune că mult controversatul proiect lansat de colegii săi – PSD îți dă puterea – are punctele lui bune, dar și câteva probleme legate de respectarea preverilor statutare ale formațiunii politice.

În opinia senatorului romașcan, proiectul prin care cetățenii pot propune oamenii care să acceadă în Consiliile locale sau în cel Județean poate fi analizat pe două planuri, poate și al treilea – al implicării costurilor de implementare: “Eu cred că este un test, care sper să dea și rezultate, pentru că s-au făcut investiții, cheltuieli. Este un test ce va spune două lucruri. Unul, dacă oamenii care există în partidele politice au agreerea/simpatia și forța pe care le-o dă electoratul prin recunoaștere. Acest proiect ar trebui să arate și dacă pe lista de propuneri se vor regăsi și oameni ai partidului.În al doilea rând, se poate crea o dificultate. Dacă domnul x va avea o pondere importantă și nu este membru de partid va crea o problemă în structurile formațiunii. Totuși, acei oameni vor trebui promovați. Niciun proiect nu este perfect. Putem lua partea din ceea ce gândește electoratul despre formațiunea și oamenii noștri, dar nu putem încălca statutul. Statutul se modifică doar în Congres și știu ce greu se aprobă un astfel de act. În cadrul statutului, se pot acoperi anumite aspecte, dar nu se poate să-l încălcăm. Ideal ar fi să convingem un om de valoare să vină în partid, dar am o problemă în statut. Pot să promovez ca indepedent, bănuiesc că la asta au gândit. După părerea mea un om foarte valoros nu contează că aparține unui partid sau altul, el trebuie susținut și promovat”, a declarat senatorul Ioan Chelaru.

Președintele PSD Roman Dan Manoliu spune că, în urma sondării opiniei publice, chiar și romașcanii independenți propuși la candidatură vor trebui să devină membri de partid, iar dacă aceștia sunt membri de la alte partide nu vor fi luați în calcul. Mai mult, președintele social democraților spune că nu vor conta nici romașcanii care vor lua doar câteva voturi.

În luna mai cel mai probabil vom afla dacă acest proiect în care cetățenii își pot alege candidații pentru PSD va avea o finalitate, iar linia se va trage ulterior, când vom vedea câte propuneri vor deveni și viabile sau au fost doar o mișcare de “campanie”, de praf în ochii alegătorilor.

Foto: Mesagerul de Neamt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !