Poza zilei

Romașcanul Iulian Șugaru, cercetat pentru luare de mită

UPDATE 18.50: Tribunalul Suceava a decis în cursul zilei de astăzi, 26 iulie, arestarea preventivă a lui Iulian Șugaru în cazul procesului în care procurorii DNA îl acuză de luare de mită. Propunerea de arestare preventivă formulată de DNA – Serviciul Teritorial Suceava a fost admisă, astfel încât romașcanul va fi cercetat în arest începând cu data de 26 iulie și până pe 23 august 2011. Dispunerea emiterii de urgență a mandatului de arestare prevenită poate fi atacată prin recurs de Iulian Șugaru, în termen de 24 de ore. 

Romașcanul Iulian Șugaru, fost director al societății Romanceram – Cersanit, actualmente șef al ISCIR Bacău, a fost arestat de DNA pentru luare de mită. Luni, 25 iulie, acesta a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce a primit de la denunțător suma de 2.500 de lei, reprezentând doar o parte din banii pretinşi. Iulian Șugaru a fost, în 2008, candidatul PDL la funcția de deputat pe Colegiul 5, însă a pierdut în fața deputatului Ioan Munteanu, pe acea vreme PSD. În cursul zilei de astăzi, Șugaru va fi prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Prin în flagrant cu suma de 2.500 de lei 

Iulian Șugaru este cercetat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Iulian Șugaru ocupă în prezent funcția de inspector şef la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) – Inspecţia Teritorială Bacău, după ce, până acum circa șase ani, a deținut funcția de director al Romanceram, actuala Cersanit Roman.

Procurorii DNA spun faptul că, în luna mai 2011, Iulian Șugaru, în calitate de inspector şef la ISCIR – Inspecţia Teritorială Bacău, a pretins de la un denunţător (reprezentant al unei societăţi comerciale care organizează cursuri de pregătire profesională), un procent de 25% din încasările firmei denunţătorului, precum şi câte 400 lei pentru fiecare cursant, în afara taxelor legale. „Banii au fost pretinşi cu titlu de mită pentru ca inculpatul Şugaru Iulian, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să avizeze organizarea a trei examene în domenii care necesită autorizare ISCIR. La data de 25 iulie 2011, inculpatul Şugaru Iulian a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit de la denunţător suma de 2.500 lei, reprezentând o parte din banii pretinşi”,  se arată în comunicatul de presă emis de DNA.
Pe 25 iulie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Iulian Șugaru pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în data de 26 iulie 2011 să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Procurorii DNA spun că, în ciuda flagrantului, cercetarea lui Iulian Șugaru nu înseamnă automat și vinovăția acestuia, ea urmând să fie decisă de magistrați.

Iulian Șugaru s-a duelat cu Ioan Munteanu, la alegeri 

Iulian Șugaru a candidat din partea PDL, la alegerile parlamentare din 2008, pentru funcția de deputat în același colegiu cu Ioan Munteanu, cel care a câștigat funcția din partea PSD, ca mai apoi să plece la UNPR, iar acum să fie independent. Unul dintre consilierii personali din campaniei ai lui Iulian Șugaru a fost Aldo Pellegrini, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț. Alături de cei doi, în bătălia pentru obținerea funcției de deputat pe Colegiul 5, s-au mai aflat: Cristian Tomuleț (PNL), Petru Roșca (PRM), Neculai Grumâzescu (PNG-CD) și Zoltan Lazar (UDMR), plus candidații minorităților. După numărarea voturilor, Ioan Munteanu a ieșit câștigător cu 11.762 de voturi, în timp ce Iulian Șugaru s-a clasat pe locul al II-lea, cu 7.103 voturi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !