Casă pentru bătrânii din Roman

În curînd, administrația locală va oferi 38 de locuri de cazare pentru persoane vîrstnice ce provin din categorii sociale defavorizate. Primaria Roman a castigat un proiect european si a transformat o cladire de pe strada Ogoarelor intr-un centru modern pentru batranii care au nevoie de ingrijire. Constructia este gata, iar acum se lucreaza la asigurarea utilitatilor.

 

Căminul oferă, pentru cazarea bătrînilor, 16 camere de două persoane și două camere de trei persoane. O problema aparte pentru care se cauta solutii o reprezinta asigurarea personalului de ingrijire. „Până la 1 noiembrie sperăm să avem utilitățile. Problema de care ne lovim este cea a personalului. Este un număr de 16 oameni care ar trebui să fie angajați pentru deservizrea acestui cămin, însă posturile sunt blocate în administrația locală. Încercăm să găsim alte variante, însă cred ca de la 1 ianuarie 2012 acest centru va deveni funcțional”, a declarat Ovidiu Bojescu, city manager al municipiului Roman.

In acest moment, conducerea Directiei de Asistenta Sociala a Primariei roman lucreaza la conceperea unui regulament pentru a stabili cine sunt cei care vor putea fi gazduiti in acest camin. „Există un regulament, care acum se află în curs de elaborare. Când îl vom avea, el va fi supus dezbaterii publice, iar mai apoi va fi supus votului consilierilor locali”, a mai precizat Ovidiu Bojescu.

Autoritatile locale iau in considerare varianta de a percepe de la beneficiarii acestui program o suma de bani care sa asigure continuitatea acestui serviciu. Caminul pentru batrani sau casa bunicilor cum este denumita de oficialitati este realizata dupa tiparul centrelor de asistenta din strainatate. Pe langa cele 18 dormitoare, batranii vor avea acces la spații pentru servirea meselor, pentru activități în aer liber, spații pentru asistență medicală și consiliere, grupuri sanitare și vestiare. Valoarea totală a proiectului a fost de 2,828 milioane de lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !