Avocatul Poporului, în control la Complexul Romanița

complex romanita   Copiii cu dizabilități grave instituționalizați în Complexul de Servicii Romanița din Roman sunt bine îngrijiți și beneficiază de toate condițiile și antenția necesară. Aceasta a fost concluzia echipei de control trimisă de Instituția Avocatul Poporului în Neamț, cu scopul de a verifica modul în care sunt îngrijiți copiii cu handicap.

Verificarea inopinată a avut loc la mijlocul lunii septembrie iar din echipa de control au făcut parte un reprezentant al Domeniului privind Prevenirea Torturii în locurile de detenție, un medic, un psiholog și un reprezentant al Asociației Pro-Democrația. Aceștia au vizitat Complexul Romanița din subordinea DGASPC Neamț iar pe data de 20 octombrie au trimis raportul cu constatările făcute.

Reprezentanții Avocatului Poporului au recomandat DGASPC Neamț să efectueze demersuri la autoritățile ierarhic superioare pentru instalarea unui lift și pentru achiziționarea unei ambulanțe proprii.

În Complexul de Servicii Romanița Roman sunt îngrijiți 40 de copii din județ, cu vîrste cuprinse între 5 luni și 10 și care suferă de dizabilități neuro-psiho-motorii, 5 fiind cu handicap accentuat iar restul cu handicap grav. De asemenea, există și un centru maternal iar la momentul controlului erau cazate acolo două mame minore cu bebelușii lor. „În ultimii ani s-au făcut progrese uriașe în domeniul îngrijirii copiilor cu dizabilități instituționalizați, făcîndu-se investiții foarte mari atît în dotări cît mai ales în resursele umane. Știam că în centrele din județ beneficiarii au parte de servicii de îngrijire de calitate dar este o mare satisfacție să vedem acest lucru certificat și de Avocatul Poporului, instituție imparțială ce are ca scop prevenirea oricăror forme de abuz. Constatările echipei de control ne bucură dar ne motivează ca în continuare să facem tot ceea ce este posibil pentru a crește calitatea vieții acestor copii cu grave probleme de sănătate“, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !