Compartiment pentru îngrijiri paliative în Spitalul Roman

paleatieLa nivelul municipiului Roman, prin Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, se ia în considerare înființarea „Compartimentului de Îngrijiri Paliative” , cu 10 paturi.

Conform autorităpților, în ultima perioadă Spitalul se confruntă cu un număr foarte mare de cazuri care necesită îngrjiri medicale pentru insuficienţă cardiacă, cord pulmonar cronic, ciroză hepatică şi alte comorbidităţi. De exemlu, la Secţia de Oncologie din 1214 pacienţi internaţi, un număr de 946 de pacienţi au fost pentru tratament specific cu citostatice, iar restul au fost cazuri foarte grave care au necesitat îngrijiri paleative pe perioade mari de timp, cu costuri crescute pentru medicamente, dar şi cu indice de mortalitate crescut.

Pentru înfiinţarea acestui compartiment s-a identificat un spaţiu în suprafaţă de 241,4mp, cu 15 încăperi, la parterul Policlinicii, în spaţiul în care a funcţionat Farmacia. De asemenea, în cadrul spitalului sunt încadraţi 5 medici de anestezie şi terapie intensivă, iar în anul 2016 urmează să se organizeze concurs pentru ocuparea a 2 posturi vacante de psiholog, posturile figurând în Statul de Funcţii, unul în Secţia Psihiatrie şi unul în Compartimentul de Oncologie Medicală.

Cele 10 paturi pentru acest compartiment de paleație ar urma să se obţină prin diminuarea numărului de paturi în unele secţii: din Secţia Neonatologie -2 paturi, din Secţia de recuperare Medicină Fizică şi Balneologie – 1 pat, din Compartimentul Oftalmologie – 2 paturi, din Compartiment ORL – 5 paturi.

Înființarea acestui compartiment trebuie aprobată în Consiliul Local, decizia urmând a se lua în ședința de joi, 28 ianuarie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !