Salariul minim crește cu 19% de la 1 mai 2016

salariuSalariul minim brut pe economie va creste de la de la 1.050 de lei pe luna la 1.250 de lei, incepand de duminica, 1 mai 2016. Majorarea salariului minim brut cu 19% se face potrivit unei hotarari de guvern adoptate pe 30 decembrie 2015, pentru un program complet de lucru de 8 ore pe zi.
Astfel, salariul minim net al unui salariat care nu are persoane in intretinere va creste de la 785 de lei la 925 de lei. La un salariu minim brut pe economie de 1.250 de lei, un patron trebuie sa cheltuiasca, de fapt, aproximativ 1.538 de lei, incluzand contributiile sociale pe partea angajatorului, din Codul fiscal, conform calculelor efectuate pe calculatorsalariu.ro.
Patronii care isi platesc angajatii cu salarii sub remuneratia minima risca amenzi contraventionale de la 1.000 lei la 2.000 lei, pentru fiecare contract individual de munca in neregula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !