scoli fara autorizatie

Zeci de școli nu au aviz sanitar

scoli fara autorizatie

Prefectul judeţului, Vlad Angeluță, a solicitat alcătuirea de echipe mixte, care vor merge în teren pentru a  verifica pregătirile pentru anul școlar 2015 – 2016. Zeci de școli nu au avut, anul școlar trecut, aviz sanitar de funcționare.

Din datele comunicate de Direcția de Sănătate Publică la sfârșitul anului școlar 2014-2015  din  365  unități de învățământ  –  308 aveau aviz sanitar de funcționare –  57  nu aveau acest aviz. În perioada anterioară 62 de unități nu aveau acest aviz. De asemenea, 202 unităţi şcolare nu dețin nicio formă de pază, iar 26 de unități şcolare nu au autorizația de funcționare la incendii.

“Aceste verificări intră într-o anumită tradiție, dar de această dată, am solicitat mai mult decât o fotografiere a stadiului pregătirilor. Vor fi avute în vedere, în mod deosebit, școlile care nu au aviz sanitar de funcționare. Specialiștii din Direcția de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Școlar, alături de funcționari din instituția noastră, vor analiza și identifica, în teren, care sunt soluțiile, de la caz la caz, astfel ca după acest demers, să vedem un progres. Sprijinul autorităților locale este esențial în găsirea acestor soluții, evident că cele mai mari greutăți sunt legate de posibilitățile de finanțare. Activitatea comisiilor va începe de săptămâna viitoare”  a spus prefectul judeţului, Ioan Vlad Angheluţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !