Consilierii au aprobat bugetul printre hăhăieli și abțineri nemotivate

bugetAzi, în ședința ordinară a Consiliului Local, aleșii noștri, ai romașcanilor, au avut de aprobat 29 de proiecte, printre care și bugetul local pentru anul în curs. Dacă unele proiecte au stârnit mici patimi, altele au stârnit glume de prost gust pe banii contribuabilului, bugetul pe anul în curs a trecut la secundă. E drept, oarecum la limită, pentru că aleșii de la PSD s-au abținut în bloc, dar nu au motivat gestul.

În primul rând, toate proiectele au trecut, cu excepția unuia – cel legat de scumpirea tarifului pentru colectarea deșeurilor, dar asupra căruia vom reveni într-un alt articol. În schimb, după toate unanimitatea pentru 28 de proiecte, când a venit vorba de aprobarea proiectului pentru bugetul pe anul în curs pentru municipiul Roman, cei cinci consilieri locali ai PSD – Lidia Pătrașcu, Nușa Chiriac, Iulia Havrici, Constantin Holban și Ilie Boloca – s-au abținut de la vot. Nici nu au fost împotrivă, nici nu au fost pentru, nici nu au explicat “revolta” și nici nu a contat. În Consiliul Local, primarul Laurențiu Leoreanu pare să aibă majoritatea, prin consilierii PNL (plus foștii PDL), prin cei doi UNPR-iști al cărora partid atârnă de un fir de păianjen, plus 1-2 independenți sau cu un picior în ALDE sau oriunde altundeva, important e că nu au nimic cu Leoreanu sau cu romașcanii și viața lor. Evident, lipsită de griji.

Lipsit de griji a fost și consilierul local UNPR Doru Alexandru, un om al culturii, cu simț al umorului dezvoltat, dar care și-a permit, în cele 55 de minute de ședință, să tragă de timp, să facă glumea inutile, bășcălie generalizată, să dea cuvântul la microfon după bunul plac și să transforme o ședință, care, în fapt, se vrea a asigura un viitor strălucit romașcanilor, într-o piesă presărată cu umor negru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !