Cine este George Lazăr, aka noul prefect al nemțenilor?

Ziarele din Neamț și „prietenii” de pe Facebook au vuit la anunțul că avocatul George Lazăr, fost viceprimar și fost membru al PNL, a fost numit prefect al județului Neamț. Ziarele au scris – „avocatul lui Țâță, prefect al județului Neamț” sau au făcut legătura între tânărul romașcan și deputatul Dorinel Ursărescu, și el cu apelative gen „murdărescu” (copyright Culiță Tărâță) sau prieten al „interlopilor”. Zvonul conform căruia George Lazăr ar urma să ajungă sus la Prefectură este unul vechi, dar toată lumea a preferat să „înghită” gălușca funcției de inspector șef al ITM.

 

Idila Ursărescu – Lazăr

George Lazăr este fiul cunoscutului avocat Sorin Lazăr, intrat devreme în PNL, unde a deținut, pentru o perioadă scurtă, și funcția de președinte al Organizației de Tineret a formațiunii. Urcând pe scara ierarhică, acesta a ajuns mâna dreaptă, în 2008, a lui Dorinel Ursărescu, pe atunci președinte al PNL Roman și candidat la funcția de primar al municipiului Roman. Istoria nescrisă a acelor vremuri i-a adus împreună pe cei doi lideri, însă rezultatul alegerilor l-au arătat cu degetul pe tânărul Lazăr. Așa se face că, o bună perioadă, cei doi liberali nu au avut cea mai frumoasă relație, devenind din tată-fiu vitreg mai degrabă unul și altul, fiecare cu a mă-sii. În jurul lui 2009, fiul risipitor s-a întors în brațele tatălui, mai ales că Ursărescu avea nevoie de sprijinul lui George Lazăr pentru a-l instala, la Roman, pe președintele Neculai Stan, când mulți liberali voiau democrație în partid și alt președinte. Cam tot așa a ajuns și Ursărescu președinte peste liberalii de la județ, iar de atunci totul a mers ca uns.

Spre deosebire de alți USL-iști care așteaptă din vară o funcție pe la vreo deconcentrată, ba unii dau și examene pe care le pică „din cauză” că, să spunem cu ghilimele, nu au știut legea pentru a primi o notă de trecere, George Lazăr a lucrat „cu cap”. Gurile rele spun că demisia lui Lazăr din Consiliul Local Roman – la începutul lunii ianuarie 2013 – și angajarea ca funcționar public la Direcția de Urbanism a fost pentru ca tânărul liberal să nu mai dea examen, ci doar să se transfere la instituția pentru care nimeni nu a avut nimic de vociferat – ITM. Chiar și George Lazăr a alimentat această variantă, astfel încât zvonurile privind ocuparea funcției de prefect au fost șterse, ca puchinii de la ochi dimineața.

Cine? Oare cine?

Pentru a ajunge la funcția de prefect al unui județ trebuie să ai pile. Pile mari, pe cai mari, care nu se servesc în loc de vită la restaurantele de lux. Întrebarea tuturor este dacă Ursărescu a fost pila lui Lazăr, în sensul în care dacă acesta este cel care a semnat recomandarea pentru ca romașcanul să devină reprezentantul Guvernului în teritoribu. Întrebarea are o logică, pentru că alte zvonuri spun că scaunul lui Ursărescu la șefia PNL se tot clatină, iar liberalii din Piatra Neamț încă nu pot asculta de șeful de la Roman. Nici Antonescu, ca și candidat la prezidențiale, nu vrea să aibă de suferit de pe urma presei care a scris despre Ursărescu, în lupta politică bineînțeles, vrute și nevrute. Răspunsul despre Ursărescu l-a sprijinit pe Lazăr bate spre nu, dar, până la urmă, asta rămâne în familia liberală. George Lazăr a spus că funcția lui este APOLITICĂ, așa cum spune legea, deci, în prinicipiu, numai Dumnezeu putea să-l ajute. Nici Ursărescu nu și-a asumat succesul ca un alt romașcan să ajungă departe: ” Deputatul Dorinel Ursărescu a spus doar că „funcţia de prefect este apolitică, nici vorbă să nominalizeze PNL-ul prefectul de Neamţ. Este atributul primului ministru şi al ministrului Administraţiei”, citat din Ziarul Ceahlaul.

CV de prefect

George Lazăr s-a născut în septembrie 1980. A urmat cursurile Colegiului Național Roman Vodă (1995-1999), după care a mers la Facultatea de Drept din cadrul Universității Petre Andrei din Iași și are un master în Drept European și Științe Penale.

Între 2004-2012, Lazăr a fost avocat în cadrul UNBR, Baroul Neamţ. Între 2008 și 2012 a fost consilier local (unde a ocupat funcția de preşedinte al comisiei jurudice în cadrul Consiliului Local al Municipiului Roman, membru AGA la SC Municipal Locato SERV – societate a Consiliului Local și membru  în Consiliul de Administraţie la Spitalul de Urgenţă Roman), iar de la finele lui 2011 în 2012 a fost viceprimar al municipiului Roman.

George Lazăr cunoaște limba engleză la nivel avansat și, conform CV-ului, este pasionat de muzică, pictură și literatură.

PS: Fără să facem mai mult decât o previziune sentimentală, numele lui Dan Manoliu și Dan Constantin pentru funcțiile de subprefect nu par reale. Dan Manoliu a picat din grațiile șefului de partid, cel mare, de când a vrut mai mult decât lungul nasului, iar Dan Constantin este cunoscut pentru gafele reușite cu succes până acum: când a vrut să fie prefect, dar era incompatibil și când a „uitat” să depună CV-urile USL-iștilor pentru a primi o funcție în CA-ul ApaServ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !