casa sergiu celibidache

Pregătiri pentru proiectele europene

casa sergiu celibidacheProiectele pe care administrația publică locală intenționează să le depună în vederea accesării fondurilor europene sunt aproape gata. Pentru următorii patru ani, cât este deschisă finanțarea de la Uniunea Europeană, prioritățile conducerii municipiului vizează modernizarea unor străzi, reabilitarea blocurilor și a unităților de învățământ, precum și consolidarea unor monumente istorice. O listă cu toate proiectele va fi făcută publică până la finele acestei luni.

Autoritățile locale au în vedere și accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea Casei Celibidache și a Cinematografului Unirea, imobile în care vor urma să funcționeze muzee și vor fi adaptate și ca spații expoziționale.

Un alt proiect luat în considerare de autorități este cel legat de reabilitarea termică a blocurilor, prioritatea fiind primul venit primul servit, iar un accent se va pune și pe cei care au reușit să strângă partea de cofinanțare. Pentru reabilitarea termică a blocurilor, 50% va reprezenta partea de finanțare europeană, în timp ce administrația locală va susține 30% din costuri, iar 20% va reveni proprietarilor. Pentru toate proiectele europene pe care administrația locală întenționează să le depună, costurile se ridică la peste 10 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !