Ajutoare de la UE pentru mai mulți
Persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, inclusiv, şi nu se încadrează în criteriile impuse de legislația națională pentru a primi sprijin constând în alimente de la Uniunea Europeană au posibilitatea acum să devină beneficiari printr-o lege locală.
Consilierii locali vor dezbate miercuri, 30 septembrie, oportunitatea ca și Persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, inclusiv, şi nu se încadrează în niciuna dintre urmatoarele categorii: beneficiari de venit minim garantat, beneficiari de alocatie pentru sustinerea familiei, pensionari al căror venit este de până la 450 lei/lună inclusiv, persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private, vor beneficia de ajutoare alimentare in cadrul Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate finanţat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane. Ajutoarele alimentare se vor acorda pe baza de cerere insotita de acte doveditoare privind componenta familiei si a veniturilor nete lunare din luna anterioara depunerii cererii
Actele necesare ce trebuie depuse sunt:
- Cerere pentru acordarea ajutoarelor alimentare;
- Copie cupon pensie sau indemnizaţie de handicap mediu din luna anterioara depunerii cererii;
- Adeverinta eliberata de ANAF care sa ateste faptul ca veniturile totale ale persoanei nu depasesc limita de 450 lei
- Declaratie pe propria raspundere ca nu realizează venituri, pentru sot/sotie, dupa caz;
- Adeverinta de salariat cu venitul net din luna anterioara depunerii cererii pentru celalalt sot, unde este cazu;.
- Copie certificat căsătorie, dupa caz;
- Copie certificat deces soţ/soţie, dupa caz;
- Copie certificat de încadrare în grad de handicap cu grad mediu, dupa caz;
- Copie buletin identitate sau carte identitate.
Dosarul se depune la sediul Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială Roman. Dupa depunerea dosarului se va recurge la efectuarea anchetei sociale la domiciliul solicitantului. Solicitantii indreptatiti sa primeasca ajutoare alimentare vor fi nominalizati prin dispozitie scrisa a primarului.
Distribuirea va fi efectuată prin depozitul de alimente. În situaţia în care un potenţial beneficiar decedează înainte de data distribuirii ajutoarelor alimentare, acestea nu mai pot fi ridicate de către moştenitori. Neridicarea alimentelor în termen de 30 de zile de la data începerii distribuirii, duce la anularea acestui drept.
La noi la miroslava jud iasi de ce nu se da nici o data tichete sociale?
Buna ziua,
Ar trebui sa solicitati acest lucru celor care va reprezinta, conducerii Primariei din Miroslava si consilierilor locali.