Primarul Leoreanu pleacă la Bruxelles

leoreanu ueÎn perioada 12-15 octombrie 2015, Comitetul Regiunilor organizează săptămâna OPEN DAYS dezvoltării regionale și urbane, pe parcursul căreia vor fi analizate provocările și oportunitățile generate de nou reformata politică de coeziune 2014 – 2020. Primarul Laurențiu Dan Leoreanu și administratorul public, Ovidiu Bojescu, vor participa la dezbaterea publică în cadrul Open Days 2015 de la Bruxelles din 14 octombrie 2015 și la Ceremonia Convenției Primarilor de la Bruxelles din 15 octombrie 2015.

Scopul și durata vizitei

În calitate de organism intermediar regional pentru POR în România, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est organizează în cadrul celei de a 13-a ediții a Săptămânii Europene a Orașelor și Regiunilor – Open Days 2015 un workshop-dezbatere publică intitulat „Modernizarea orașelor europene mici și mijlocii prin măsuri inteligente și durabile – provocări actuale și perspective pentru viitor”. Evenimentul va avea loc la Bruxelles în data de 14 octombrie 2015 la Comitetul Regiunilor și are scopul de a oferi autorităților publice locale române interesate de domeniul dezvoltării urbane posibilitatea de a împărtăși cu regiunile și orașele din statele membre mai avansate experiențe și bune practici care vizează dezvoltarea și implementarea politicilor urbane. Vor fi prezenți reprezentanți la vârf din partea unor asociații europene remarcabile pentru contextul dezvoltării Uniunii Europene.

De asemenea, în Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor, 12-15 octombrie 2015, iniţiativele Comisiei Europene – Convenţia Primarilor (CoM) şi Mayors Adapt- organizează la nivel înalt Ceremonia de bun venit adresată oraşelor mari şi mici care sunt angajate în procesul de tranziţie către o economie verde şi în acţiuni pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice. Evenimentul organizat la Bruxelles de Convenţia Primarilor, principala mişcare europeană în care sunt implicate autorităţile locale şi regionale ce se angajează pentru creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor de energie regenerabilă, va fi marcat de lansarea unui nou Pact al primarilor care va stabili un nou obiectiv de reducere cu cel puțin 40% a emisiilor de CO2 până în 2030, va include atât pilonii de atenuare cât și de adaptare prin integrarea Pactului primarilor la mișcarea

Întrucât Municipiul Roman a aderat la Convenţia Primarilor și luând în considerare angajamentul asumat de Municipiul Roman în calitate de semnatar al Pactului Primarilor, de a participa la întâlnirea anuală a primarilor privind energia durabilă pentru Europa și ținând cont și de faptul că prin invitația lansată de Comisia Europeană și de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, din partea fiecărui oraș pot participa doi reprezentanți la ceremonia Convenției Primarilor și la Comitetul Regiunilor;

În acest sens, se propune mandatarea reprezentării municipiului de către primarul Laurențiu Dan Leoreanu și de către administratorul public, Ovidiu Bojescu, la dezbaterea publică în cadrul Open Days 2015 de la Bruxelles din 14 octombrie 2015 și la Ceremonia Convenției Primarilor de la Bruxelles din 15 octombrie 2015.

Decizia finală se va lua în ședința de Consiliu Local de miercuri, 30 septembrie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !