Oana Bulai este… OK

Nu e feministă, dar vrea să învețe femeile despre femei. Nu mai e căsătorită, dar are un iubit. Nu mai face politică, dar vrea să facă politici. Oana Bulai. Cu o nouă (sau poate veche) abordare a lumii, tânăra a reînviat Revista OK, iar anul viitor ar putea face agricultură bio. Acum caută energii pozitive.

– Ce mai face Oana Bulai? Ce ar trebui să mai știe lumea despre tine?

Toate femeile din județul Neamț trebuie să știe că mi-am făcut un plan. Un plan în a le învăța să fie unite, pentru că, până acum, și din cauza istoriei, au trebuit să lupte pentru tot, inclusiv pentru dreptul la vot. Consider că trebuie să ne schimbăm mentalitatea dintr-una în care mai mult ne denigrăm unii pe alții într-una în care să ne ajutăm, să ne sprijim și să învățăm. Să avem acea dorință de a da un feedback pozitiv. Nu suntem perfecte, dar mai degrabă văd în femeile din jur ce au ele pozitiv. Ce e negativ nu mă ajută să mă dezvolt, așa că nu mă pot încărca cu aceste energii.

– De unde schimbarea de idei? Sau așa ai fost dintodeauna?

Această gândire am avut-o dintotdeauna. Am suferit din cauza acestei (acestor) ”răutăți” la început, după care m-am obișnuit cu ideea. Iar mai apoi, adică acum, sunt pregătită să fac ceva. Fiecare etapă din viață te face să fii mai bună, să crești, să evoluezi.

– Dar cineva trebuie să și audă. Nu simți că lumea o să spună că te bați cu morile de vânt?

Nu mă interesează și nu m-a interesat ce spune lumea. Este total greșit în viață să ne orientăm spre ce spune lumea. Liderii și oamenii adevărați schimbă lumea și sunt exemple. Așa cum sunt toate personalitățile pe care le admirăm. Dacă facem o analiză, le admirăm pe cele care au fost altfel, nu pe cele din turmă. Nu am legătură cu ce spune lumea. Dacă pot schimba puțin din ce este va fi extraordinar.

– Concret, ce este de făcut?

Sunt în discuții cu o femeie de afaceri foarte puternică din București. Împreună, vrem să facem o asociație la nivel național. O să atragem toate femeile care doresc să ni se alăture, femei împlinite din toate punctele de vedere, de la afaceri la spiritual și care pot să inspire la rândul lor. Vom face filiale în toate județele – aici mă ajută și experiența politică, am făcut structuri până la 33 de ani – și o să facem tot ce se poate pentru femei. Să ajutăm cât mai multe femei să intre în politică. Cine poate să ne reprezinte nouă drepturile mai bine decât femeile?! În alte țări, când divorțezi, femeile rămân cu majoritatea averii. În România, bărbații îți pot lua totul. În Italia sau Spania, dacă dai cu o palmă într-o femeie, faci pușcărie. În România nu se întâmplă asta. Cele care sunt poate maltratate, nu cunosc legislația.

– Ideea este de a promova drepturile femeilor sau există și componentă politică?

Și social, și politic.

– Adică femeile vor fi îndrumate și spre un partid, unul anume?

Oricare partid, unde este loc. Prin mass media putem influența asta. Osho spune că un sistem politic integru ar fi cel în care reprezentativitatea în toate forurile legislative ar fi egală: câți bărbați, atâția femei. Iar aici, femeile ar vota femei, iar bărbații bărbați. Ce mi se pare denigrant pentru Consiliul Județean Neamț este să fie o singură femeie în acest. Nu am conștientizat până acum puțin timp că noi avem o singură femeie în CJ. (De fapt, sunt două. Au fost trei, dar după plecarea Nadinei Simion au rămas doar Emilia Arcan și Iulia Șerban – n.r.)

– Mai există vreo legătură între tine și politic?

Nu mai sunt în PDL de după alegerile locale din 2012.

– Ai plecat tu sau au fost alte motive?

Am plecat, deoarece patru ani – foarte mult timp – am oferit ședințelor din Consiliu, comisiilor, ședințelor de partid și campaniilor. Așa mi-am neglijat partea profesională și personală. Personal, am schimbat lucruri, dar am simțit nevoia ca, măcar o perioadă, să mă liniștesc. Vreau să-mi pun viața personală la punct, planul de afaceri, iar mai apoi vreau să revin în politică. Când voi face mișcarea asta, o voi face foarte inteligent și la momentul potrivit.

– Ce înseamnă inteligent?

Cu o echipă puternică, o echipă în care pot să ajungă și oameni pe care eu îi consider valoroși, nu oameni pe care-i văd eu acum în politica nemțeană și nu-mi vine să cred. Sunt oameni ce nu au căuta acolo.

– Partea personală înțeleg că s-a rezolvat. La cea profesională ce mai este de făcut?

Am trecut Revista OK în format A4, pentru a intra și în Piatra Neamț, și în Târgu Neamț, un format pentru tot județul. Voi încerca să influențez opinia publică pe tema promovării femeilor, întrebând inclusiv persoanele politice ce femei ar susține în funcții politice și publice. Nu vreau să se înțeleagă că prin Revista OK vreau să promovez valori, ca și cum eu aș fi cântarul valorilor. Voi promova oameni din Neamț, care fac afaceri, fac politică… Tot felul de oameni.

– Dar spuneai că nu toți merită să fie promovați?

Oamenii trebuie să-și facă propriile alegeri, trebuie să-i cunoască și pe cei buni, și pe cei răi. Trebuie să-i cunoască și să tragă singuri concluziile.

– Pe lângă revistă, mai e vreun domeniu în care vrei să investești?

Agricultura este un domeniu pe care aș miza. O să mă preocupe media, am investit într-o televiziune. Mă interesează investiția în ferme, în eco ferme. Partea care o să-mi umple sufletul va fi de a ajuta tinerii și femeile în structuri la nivel național.

– Dar apreciezi și bărbații?

Să se înțeleagă bine: nu sunt feministă, nu consider că femeile sunt mai cu moț decât bărbații. Dumnezeu nu degeaba ne-a lăsat așa, trebuie să ne completăm. În schimb, e clar că, și în secolul acesta, bărbații sunt avantajați de soartă.

– Un exemplu de persoană, un model, cineva care ți-a schimbat felul de a gândi?

Andy Szekely este unul din cei mai profesionști traineri pe dezvoltare personală și mi-a schimbat viața. M-a adus la nivelul de a-mi pune întrebarea ”Cine sunt eu?” și a mă scoate din nivelul material. Pentru mine, Andy a făcut diferența în viața mea, să-mi dau seama că nu numai asta primează – să ai bani și putere, contează și alte lucruri.

– Dacă ți-ai făcut o analiză, care ar fi cea mai mare calitate?

Sunt o sufletistă. Unii ar spune că e defect. Sunt foarte sensibilă și, oricât s-a vrut să trec peste, voi rămâne sensibilă la problemele mele și ale celorlalți din jur. Nu schimb canalul când văd ceva care trezește în mine emoții. Emoțiile contează mult, alea ne fac să vibrăm.

– Și defectul?

Tind, din cauza experiențelor și că am pus accent pe evoluție, să fiu prea exigentă cu mine. Cu cei din jur sunt indulgentă, dar cu mine nu pot.

– Există vreun compromis pe care nu-l poți face?

Nu sunt de acord cu compromisul. Asta înseamnă că dai o jumătate de la tine, dar dai acum ca să regreți pe viitor.  De ce ai face asta?! Viața e prea scurtă pentru compormisuri. Dacă simt ceva să fac din tot sufletul meu, îl fac. Asta înseamnă să te respecți pe tine și pe ceilalți. Dacă ești acolo cu tot sufletul nu ar mai fi compromis. Compromisurile sunt încercări ale vieții. Ori le găsești conotații pozitive și treci ușor și nu-i mai spui compromis, ori te gândești de cinci ori.

– Dar cel mai mare rău ce ți se poate întâmpla?

Nu pot gândi în termenii aceștia. Destinul și istoria ni le facem noi. Dacă mi se întâmplă ceva, eu am atras în viața mea acel lucru și trebuie să-l rezolv. Nu cred că cineva are puterea să-mi facă rău. Nu pot să le dau puterea asta.

– Deci nu ai dușmani?

Cred că am, dar cui îi pasă.

– Prieteni?

Da, țin foarte mult la ei. Am prieteni din copilărie. Prima prietenă, din clasa a III-a, Cristina Zorilă, o am și acum. Am avut noroc de prieteni care m-au iubit. Nu am avut dezamăgiri.

– Ce mai e de făcut până la finele anului?

Vreau să cresc revista și, din 2014, să trec pe Bacău și Iași. Îmi doresc să mă distrez, să cunosc oameni deosebiți. Cred că, dacă voi avea oameni de valoare lângă mine, îmi voi crește și eu valorea. Un țel este să cunosc oameni senzaționali, care să mă inspire și să mă distrez maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !