Consilierii locali romașcani, tot mai incompatibili

citat interesÎn ultimele ședințe de Consiliu Local (CL), să spunem cam de vreo jumătate de an – de când aleșilor locali li se atrage atenția verbal (deși ar trebui să cunoască legea din prima zi de preluare a mandatului) că trebuie să se abțină de la vot în situațiile de incompatibilitate – consilierii romașcani fac așa cum spune legea și se abțin. Ciudat este că, fără voie sau cu voie, incompatibilitățile pe multe dintre proiecte sunt și ele multe și nevrute. Măcar la ultimele ședințe de CL Roman, doi-trei consilieri se abțin de la vot, pentru că au interese.

Față de alte mandate sau alți consilieri care aveau un interes direct în proiectele propuse spre dezbatere, acum cele mai multe stări de incompatbilitate – așa cum spune legea actuală – vizează locul de muncă. Așadar, în calitate de președinte al HCM Roman (funcție fără bani), viceprimarul Lucian Micu nu poate vota bugetul sau orice legat de clubul de handbal. Leonard Achiriloaei, director financiar-contabil la Spitalul Roman, nu poate vota nimic ce este legat de Spital, deși Spitalul este subordonat și finanțat în parte de Consiliu Local. Mai nou, Gabriel Andrici, a cărui soție conduce acum Spitalul Roman, nici el nu mai are voie să voteze proiecte pentru Spital, soția fiind considerată rudă de gradul I. Apoi, mai este Iulia Havrici, angajat al firmei de salubritate Rossal, care nici ea nu poate vota nimic ce este legat de modul în care operatorul face curat, strânge gunoiul sau cum noi, romașcanii, trebuie să facem curat sau să depunem gunoiul.

În ultima ședință de CL Roman, inclusiv pentru bugetul Locato (societate aparținând CL), consilierii care fac parte din Consiliul de Administrație sau Adunarea Generală a Acționarilor nu au voie să voteze proiectele, tot pentru a nu se interpreta. Problema este că unii nici nu realizează la ce societăți lucrează sau pe numele cărora sunt firmele și trec peste. Dar, în principiu, este ca-n România faptul că mai toți avem rude, prieteni, cunoscuți undeva, fix ca-ntr-o mare familie romașcană. Ne știm, ce mai vorbim…

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !