Încă un plagiat marca PSD, de data aceasta în vizor este tocmai președintele Dan Manoliu

manoliu facebookCu întârziere, am citit o postare de pe pagina de Facebook – Comunicare Politică Roman, unde, încă de pe 15 ianuarie, se atrage atenția asupra faptului că președintele PSD Roman și vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț a copiat, fără precizarea sursei, un articol despre Mihai Eminescu aparținând unui jurnalist de la Evenimentul Zilei.

Mai exact, de ziua marelui poet național, pe pagina de socializare a romașcanului Dan Manoliu a apărut o postare legată de viața lui Mihai Eminescu. Foarte frumoase cuvinte, dar era mai bine dacă nu ar fi fost copiate mot-a-mot intr-un articol publicat, în aceeași zi, dar în 2015, de o jurnalistă de la Evenimentul Zilei.

Gafa care nu e chiar plagiat, e mai mult copy paste-ul în stilul românesc a fost sesizată, în aceeași zi, pe pagina de Facebook – Comunicare politică Roman. Redăm integral ceea ce corect s-a semnalat:

“Între versurile lui Eminescu de astăzi mai mult ca oricând și cafeaua de dinaintea muncii propriu zise, ne-am aruncat un ochi și pe Facebook, pentru a lua pulsul. News feedul rămăsese încremenit pe o anumită postare făcută de vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Dan Manoliu. Acum câteva ore acesta scria despre cum a aflat cine a fost adevărata muză a lui Eminescu. Și știți ce? Exact așa era și titulatura articolului pe care domnul Manoliu l-a preluat fără ghilimele și fără pic de remușcare, de pe evz.ro.
Articolul este semnat de Carmen Anghel și poate fi găsit, integral, aici: http://www.evz.ro/un-pui-cu-ochi-de-foc-a-fost-adevarata-muza-a-lui-eminescu.html
Domnul vicepreședinte de Consiliu Județean și președinte de organizație PSD Roman ori nu știa că ghilimele încep și termină un citat sau o preluare, ori a încercat să își însușească un articol publicat pe 15 iunie 2015 sub semnătura altcuiva decât a sa. Și nici nu știm care dintre variante este mai gravă și mai de amendat.
Ce este dureros, este că și la postarea făcută cu o oră înaintea celei dintâi, personajul politic a făcut abstracție de ghilimele în preluarea articolului de pe romaniatv.net.

Domnule vicepreședinte/președinte, nu este suficient să lăsați link-ul către articol în postare! Ghilimele sunt OBLIGATORII, indiferent că între timp Facebook-ul a pus monopol pe modalitățile de transmitere mai departe a informațiilor!
P.S.: Dacă se invocă unul din tradiționalele „Am omis! Am uitat! Am scris în grabă! Nu am fost atent!”, facem un apel la bunul simț al stimabilului să nu jignească înteligența omului de rând!”.

În urmă cu vreo două zile, PSD-ul local a mai fost implicat într-un alt scandal de acest fel, atunci când pe pagina PSD Piatra Neamț a apărut o fotografie preluată, fără drept, de la un artist hip hop și promovată în proiectul partidului – PSD îți dă puterea!

În acest caz, deoarece poza a fost imediat înlăturată, deținătorul de drepturi spune, conform Vestea.net (articolul il gasiti aici), că nu are nicio pretenție. Amănunte găsiți aici: http://news-roman.ro/26/01/2016/strategii-proiectului-psd-iti-da-puterea-facuti-cu-ou-si-cu-otet-de-toata-lumea/

doinel grumezescuMai amuzant, dacă nu ar fi de plâns, este că pe pagina personală a vicepreședintelui Dan Manoliu apar tot felul de postări, mai bune și mai…(ne)bune. Pe lângă fetișoare care se aruncă în cascade și frumoasele viceoclipuri cu Andre Rieu, social democratul romașcan are un principal fan – un alt PSD-ist, cel mai longeviv primar roșu din Neamț – Doinel Grumezescu care face tot felul de comentarii, cele mai multe jenante, și nu pentru că promovează imagini cu mesaje care nu respectă minimele reguli ale gramaticii, ci pentru că – pur și simplu – nu sunt compatbile cu funcția de primar sau…vicepreședinte de CJ sau președinte de organizație a PSD.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !